Mies omisti 15 asetta, joita ei luovuttanut poliisille – tutkitaan törkeänä ampuma-aserikoksena

Jyrki Pönkkä

Keuruun poliisia on alkuvuonna työllistänyt törkeän ampuma-aserikoksen tutkinta.

Tutkinta sai alkunsa kun Keski-Suomessa asuvalta mieheltä peruttiin aseluvat tämän syyllistyttyä törkeään rattijuopumukseen.

Poliisin noutaessa aseita mieshenkilö ei luovuttanut omistamiaan aseita, jolloin tämä syyllistyi ampuma-aserikokseen.

Teko täyttää törkeän tekomuodon, sillä miehellä oli luvat kolmeen kivääriin, pienoiskivääriin, yhdistelmäaseen, neljään haulikkoon, pistooliin, kolmeen pienoispistooliin ja kahteen mustaruutiaseeseen.

Useita kiinniottoja

Torstaina 8. maaliskuuta Kuopiossa suoritetussa kotietsinnässä löydettiin seitsemän pitkäpiippuista asetta ja kolme käsiasetta. Aiemmin yhdellä kotietsinnällä takavarikoitiin luvaton itse tehty käsiase.

Kyseinen käsiase ei ollut alkuperäisten etsittävien aseiden listalla.

Keski-Suomessa asuva mies vangittiin todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä 7. maaliskuuta Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Asiaan liittyvä, Kuopiossa asuva, mieshenkilö otettiin rikoksesta epäiltynä kiinni 7. maaliskuuta ja on tällä hetkellä pidätettynä.

Muut rikoksesta epäillyt henkilöt on vapautettu heihin kohdistuneiden esitutkintatoimenpiteiden jälkeen.

Asiassa tulee nostaa syyte 9. huhtikuuta mennessä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Asian esitutkinta jatkuu.

Poliisi tiedottaa asiasta esitutkinnan päätyttyä.

Lupa voidaan peruuttaa

Hankkimis- ja hallussapitolupa voidaan peruuttaa, jos luvanhaltija on terveydentilansa, elämäntapansa, tai käyttäytymisensä perusteella sopimaton hankkimaan tai pitämään hallussaan ampuma-aseita, tai jos luvassa mainittu ampuma-ase tai sen osa on kadonnut tai varastettu.

Tällaiseksi käyttäytymiseksi katsotaan esimerkiksi piittaamattomuus ampuma-aseita koskevien säännösten noudattamisessa.

Kun ampuma-aseen hallussapitolupa peruutetaan, hallussapitoluvan peruuttaminen on pantu vireille, tai on perusteltu syy epäillä, että ampuma-asetta käytetään väärin, poliisin on viipymättä tehtävä päätös ampuma-aseen ottamisesta poliisin haltuun.

Poliisin ottaessa ampuma-aseen haltuunsa, henkilö jolta ase otettiin haltuun, menettää hallussapito- tai rinnakkaislupansa kyseiseen aseeseen.


Kommentit (3)

  • Tarkkaampuja

    Niin ne pelkää ja luovat pelkoa muille.

  • Mikääneimuutuu

    Tekosyyllä aseet pois. Kun ei luovuttanut aseita rattijuopumuksen takia niin sitten isommat syytteet niskaan väkisin. Hallituksen agendaa kerätä aseet pois kun he pelkäävät kapinaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio