Mies kasvatti isänsä vuokraamalla maatilalla satoja kannabiskasveja ja levitti marihuanaa Tampereen seudulle – isälle ja pojalle vankeustuomio

Porilaismies on tuomittu pitkään vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Colourbox
Mies kasvatti isänsä vuokraamalla maatilalla satoja kannabiskasveja ja levitti marihuanaa Tampereen seudulle – isälle ja pojalle vankeustuomio
Heikki HakolehtoAlma Media

35-vuotias mies kasvatti Porissa Niittymaantiellä sijaitsevalla maatilalla kuusi satoa kannabiskasveja, yhteensä 841 kasvia. Hän sai teostaan kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen.

Sadoista kolme oli 18 kasvin suuruisia, neljäs 20 kasvin ja viides 60 kasvin suuruinen. Kannabiksen kukintoa eli marihuanaa niistä kertyi ainakin 6,5 kiloa. Kuudes, peräti 707 kasvia käsittänyt sato oli vielä kasvamassa, kun poliisi löysi kasvattamon kesäkuussa.

Maatilan oli vuokrannut ja sen kustannuksista huolehti miehen 59-vuotias isä, joka tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus totesi isän olleen tietoinen poikansa rikollisesta toiminnasta.

Kasveista saatua marihuanaa myytiin 30-vuotiaalle orivesiläismiehelle. Lisäksi sitä luovutettiin vastikkeetta tuntemattomaksi jääneille henkilöille. Poliisi takavarikoi kasvatukseen käytetyn maatilan piharakennuksen vintiltä 2 855 grammaa marihuanaa.

Käräjäoikeuden mukaan porilaismiehet saivat rikoksestaan taloudellista hyötyä 31 500 euroa, joka määrä heidät tuomittiin menettämään valtiolle. Poliisi takavarikoi miehiltä huumekaupasta saatua käteistä rahaa yli 5 700 euroa.

Orivesiläinen levitti marihuanaa Tampereen seudulla. Hänet tuomittiin kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen. Mies oli pitänyt hallussaan ja levittänyt myös amfetamiinia ja metamfetamiinia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet