Mies kaahasi räntäsateessa 174 kilometrin tuntinopeudella Tampereella – tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Tapahtuma-aikaan satoi räntää ja tiellä oli muuta liikennettä.

Timo Marttila
Mies kaahasi räntäsateessa 174 kilometrin tuntinopeudella Tampereella – tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Oikeus katsoi, että miehen syyksi luettu teko ei ole sakoilla soviteltavissa huomioiden aiempi tuomio vuodelta 2016. Kuvituskuva.

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjän teonkuvauksen mukaan mies ajoi valtatiellä 12 henkilöautoa keskinopeudella 174 kilometriä tunnissa yli kolmen kilometrin matkan viime tammikuussa Tampereella. Alueella on satasen nopeusrajoitus. Tapahtuma-aikaan satoi räntää ja tiellä oli muuta liikennettä.

Mies perusteli oikeudelle tarvitsevansa autoa kesätyössä ja perheensä takia. Perustelut eivät kuitenkaan vakuuttaneet käräjäoikeutta.

Ehdollisen vankeustuomion lisäksi oikeus kuitenkin määräsi miehen myös ajokieltoon, joka päättyy helmikuussa vuonna 2019.

Oikeus katsoi, että miehen syyksi luettu teko ei ole sakoilla soviteltavissa huomioiden aiempi tuomio vuodelta 2016. Tuomio ei ole lainvoimainen.


Kommentit (2)

  • Kas kummaa...

    …onko poliisin tutka ollut yhden kerran tien päälläkin täällä Pirkanmaalla? Sitä ihmettä ei ole ihan heti nähty. Viimeksi kerran noin vuosikymmen sitten. Mutta pitäähän sitä työaikaa toki jäädä kahvilla istuskeluun, ymmärrettävää, että on muuta puuhaa.

  • Nimetön

    Liian pieni rangaistus ottaen huomioon onnettomuuden riskin. Onnettomuudessa olisi voinut kuolla täysin syyttömiä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio