Tampere

Mehiläinen tuottaa jatkossa Tampereen keskustan ja Hervannan terveysasemapalveluja – Muutos koskee noin 25 200 asukasta

Aiemmin palvelut on tuottanut Pihlajalinna. Mehiläinen voitti keväällä järjestetyn kilpailutuksen tekemällä kokonaistaloudellisesti hinta-laatusuhteeltaan edullisimman tarjouksen.

Janne Ruotsalainen
Mehiläinen tuottaa jatkossa Tampereen keskustan ja Hervannan terveysasemapalveluja – Muutos koskee noin 25 200 asukasta

Pihlajalinna on tuottanut Tampereen keskustan terveysasemapalveluja Kehräsaaressa.

Tatu AiroAamulehti

Tampereen kaupunki tiedottaa valinneensa kilpailutuksen perusteella Mehiläinen Terveysasemapalvelut Oy:n tuottamaan keskustan ja Hervannan terveysasemapalvelut. Aiemmin nämä palvelut on tuottanut Pihlajalinna.

Keväällä järjestettyyn kilpailutukseen osallistui tarjouksillaan seitsemän yritystä. Kaupunki perustelee Mehiläisen valintaa kokonaistaloudellisesti hinta-laatusuhteeltaan edullisimmalla tarjouksella.

Sopimus koskee noin 15 200 Tampereen keskustan asukasta ja noin 10 000 hervantalaista ja vuoreslaista.

Mehiläinen aloittaa palvelujen tuottamisen elokuun alussa. Sopimus kestää vuoden 2020 loppuun. Sopimukseen sisältyy mahdollisuus toistaiseksi voimassa olevaan jatkokauteen.

Keskustan ja Hervannan terveysasemapalvelujen asiakkaille tiedotetaan muun muassa uusista toimipisteistä ja yhteystiedoista sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kesäkuussa.

Sopimus edellyttää, että toimipisteet sijaitsevat jatkossakin keskustassa ja Hervannassa. Johtava ylihammaslääkäri Eeva Torppa-Saarinen kertoo, että Mehiläinen on ilmoittanut terveysasemapalvelujen toimipisteiksi Itäisenkadun Finlaysonilla keskustassa ja Pietilänkadun Hervannassa. Mehiläisen päätoimipiste Tampereella on Itäiselläkadulla Finaysonilla. Pietilänkadulla Hervannassa sijaitsee muun muassa kauppakeskus Duo.

Asiakkaat olleet tyytyväisiä Pihlajalinnaan

Terveysasemapalvelujen käyttäjät ovat olleet keskimäärin varsin tyytyväisiä Pihlajalinnan järjestämiin palveluihin keskustassa ja Hervannassa. Tampereen kaupungin verkkosivuilla on nähtävissä raportit terveysasemien asiakastyytyväisyydestä. Asiakkailta on kysytty, kuinka todennäköisesti he suosittelisivat saamaansa palvelua läheiselleen tai ystävälleen. Raportissa on kuvattu viimeisen kuukauden tilanne.

Tässä arvioinnissa Omapihlaja Kehräsaari sai parhaat pisteet. Omapihlaja Hervannan pisteet eivät olleet yhtä hyvät, mutta kertoivat asiakkaiden olleen silti keskimäärin melko tyytyväisiä palveluunsa.

Tampereen kaupungin verkkosivuilta löytyvän viimeisimmän raportin mukaan Omapihlaja Kehräsaaressa ja Omapihlaja Hervannassa on lyhyimmät jonot lääkäriin, jos mukaan ei lueta valinnanvapauskokeilun terveysasemia.

Pihlajalinna oli nytkin mukana kilpailutuksessa, mutta ei tällä kertaa voittanut.

–Mehiläisellä oli selkeästi voittava tarjous, sanoo Torppa-Saarinen.

Päivitys 16.5.2018 klo 15.36: Lisätty Torppa-Saarisen kommentit ja hänen kertomansa lisätiedot.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Olemme saaneet pitkäaikaissairaan vaimoni kanssa luotua hyvän hoitosuhteen Hervannan Omapihlajan lääkärin kanssa. Nyt menee sitten taas kuviot uusiksi. Kiva kiva…

  • Nimetön

    On se hienoa, kun keskustan sakki saa palvelut yksityiseltä.
    Siinä on tasapuolisuus kaukana reruna-alueiden asukkaiden osalta, kun lääkäri on sattumakeikkailija eikä pitkäaikaista hoitosuhdeta voi edes toivoa, vaan aina pitää aloittaa joka käynnillä historiasta uudelle naamalle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio