Marja-Liisa Kirvesniemi järjesti Linnassa yhden ikimuistoisimmista hetkistä

Kommentti: Linnassa oli todellinen legendojen ilta ja se oli upeaa

-
Marja-Liisa Kirvesniemi järjesti Linnassa yhden ikimuistoisimmista hetkistä

Marja-Liisa Kirvesniemen esimerkillinen toiminta liikutti.

Riina Nevalainen

Satavuotias Suomi sai keskiviikkona ansaitsemansa juhlat. Tampereella ihmiset näyttivät heittäytyvän täysillä karnevaalitunnelmaan ja illalla sama rento juhlavuus näkyi myös Presidentinlinnassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat kutsuneet paikalle runsain mitoin suomalaisia legendoja ja se näkyi.

Kättelyjonoon marssi toinen toistaan ansioituneempia suomalaisia eri aloilta. Oli taloustieteen nobelisti Bengt Holmström ja jääkiekkosuuruuksia jonoksi asti, kuten Raimo Helminen, Teemu Selänne ja Saku Koivu.

Toisaalta vieraina nähtiin upeita, voimakastahtoisia suomalaisia, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että Suomi on tällainen, tässä ja nyt. Mainittakoon tässä vaikka sellaiset teräsnaiset kuin Lenita Airisto ja Kirsti Paakkanen. Tai oman alansa suvereeni tekijä Paula Koivuniemi.

Ihokarvat nousivat illan aikana monta kertaa pystyyn kättelyä seuratessa valtiosalin parvekkeelta.

Yksi hienoista hetkistä oli, kun oman kättelyvuoronsa jo hoitanut hiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemi oli jo muiden vieraiden ohella seuraamassa kättelyä parvella. Kirvesniemi ei kuitenkaan vain katsellut, vaan ryhtyi oitis järjestämään itseään iäkkäimmille vieraille parempia ja mukavampia paikkoja juhlahumun seuraamiseen. Auttavaisuus. Se on hieno suomalainen piirre.

Jenni Gastgivar\IL
Muusikko Alma (oikealla) ja hänen siskona Anna olivat ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa.

Muusikko Alma (oikealla) ja hänen siskona Anna olivat ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa.

Legendojen ohella paikalla oli paljon nuoria. Esimerkiksi muusikko Alma, jolla riitti kysyntää haastattelusta toiseen. Pirkanmaalta yksi uuden polven edustajista oli tänä vuonna pörssiin listautuneen Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

–Tämä on eri tarina, mutta vähintään yhtä hieno tarina; vakaampi ja jatkuvampi tarina vielä. Pirkanmaalla tehdään monia asioita nyt juuri oikein. Meidän pitää vain jatkaa sitä ja innostuneesti hakea uutta kasvua, Timur Kärki totesi Aamulehden haastattelussa.

Jos näin käy, ei mene aikaakaan, kun meillä on tässä maassa paljon uusia legendoja. Ja se on upea asia.

Kirjoittaja oli toista kertaa töissä Linnan juhlissa.


Kommentit (7)

  • Sitä esiin mitä itse arvostaa eniten

    Kirvesniemi on hieno Lady , edelleen kaunis ja asukin linnaan tyylikkäästi kuten kantajalleenkin sopiva. Lämminsydäminen Kirvesniemi on aina ja se huokuu hänestä samoin kuin sydämen sivistys . Hänellä on tilannetajua ja sydäntä huomioida muut aina ensin ainakin sen mukaan mitä häntä olen julkisuudessa nähnyt . Hieno ihminen kaikkineen .
    Osa taisi saapua esittelemään asuaan , rintamustaan , eli sitä minkä itsessään esittämisen arvoiseksi ymmärsi ? Asut vanhenee ja vartalo rupsahtaa , sydämen sivistys näyttää vain kasvavan ja se kaunistaa koko ihmisen säteileväksi kuten Marja-Liisa Kirvesniemestä jälleen näimme .

  • pena ent.tamperelainen

    rouva kirvesniemeä en ole koskaan valitettavasti tavannut,olen aina jo hänen loistavasta urheilu urastaan asti havainnut tämän huomaivaisuuden ja ystävällisyyden piirteen joka hänen persoonastaan on välittynyt televisionkin kautta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio