Pirkanmaa

Mänttä-Vilppulan poliitikot saavat istua jatkossakin kahdella pallilla – tasa-arvovaatimukset toteutuvat heikosti tytäryhtiöiden hallituksissa

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallituksen jäsenet ja johtavat virkamiehet voivat toimia kaupungin tytäryhtiöiden hallituksissa.

Annina Mannila
Mänttä-Vilppulan poliitikot saavat istua jatkossakin kahdella pallilla – tasa-arvovaatimukset toteutuvat heikosti tytäryhtiöiden hallituksissa

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Tukian esitys kaksoisrooleista luopumisesta ei saanut kannatusta hallituksen jäseniltä.

Mira Metsälä

Mänttä-Vilppulan kaupunginhallituksen jäsenet saavat jatkossakin istua kaupungin tytäryhtiöiden hallituksissa. Näin päätettiin kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 10. syyskuuta. Kaupunginhallituksen kokouksessa hyväksyttiin muutettu päätösesitys.

Alun perin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Tukian (tilapäinen valtuustoryhmä) tekemässä päätösesityksessä esitettiin, ettei tytäryhtiöiden hallituksiin tule valita kaupunginhallituksen jäseniä. Tukia toimi asian esittelijänä, koska kaupunginjohtaja Markus Auvinen oli esteellinen asian käsittelyssä.

Kokouksessa Mira Anttilan (kok.) varajäsen Auli Välimäki, (sd.), esitti, että konserniohjeessa ei rajattaisi kaupunginhallituksen jäsenten ja johtavien virkamiesten valitsemista tytäryhtiöiden hallituksiin.

Välimäki esitti myös lisäystä, että asiaan palattaisiin tämän valtuustokauden lopussa ennen seuraavia kuntavaaleja ja tarvittaessa sitten ohjeistettaisiin ja tehtäisiin muutoksia ohjeistukseen ajatellen seuraavaa valtuustokautta.

Pentti Paanasen (vas.) varajäsen Hilkka Ylä-Pynnönen (ryhmä Y-P), kannatti Välimäen esitystä. Tukia ilmaisi, ettei kannata muutosesitystä, joten päätöksestä päädyttiin äänestämään.

Äänestyksessä Tukian esitystä kannatti vain hän itse ja Välimäen vastaesitystä kannattivat hänen itsensä lisäksi Hilkka Ylä-Pynnönen, Jyrki Lahtinen (sd.), Anna-Liisa Liettyä (kesk.), Tuula Juurakko, (sd.) ja Kari Anttila (kd.). Paikalla oli kaikkiaan seitsemän jäsentä tai varajäsentä. Näin ollen muutettu päätösesitys hyväksyttiin äänin 1–6.

Kokonaisuudessaan päätösesitys meni siten, että kaupunginhallitus velvoittaa tytäryhtiöiden hallituksia kutsumaan koolle ylimääräiset yhtiökokoukset, joissa tulee valita yhtiöiden hallitukset uudelleen siten, että yhtiöiden hallitusten kokoonpanot täyttävät tasa-arvolain vaatimukset.

Mänttä-Vilppulan kaupungin hallintopäällikkö Atte Viinikan mukaan tasa-arvolain vaatimukset eivät täyty Koskelantalojen eivätkä Mänttä-Vilppulan Kaukolämpö ja Vesihuollon hallituksissa. Mäntän Jääareena Oy:n osalta tasa-arvolain vaatimukset ovat kunnossa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Näistä suurten kuntien politikoista ja virkamiehistä on kehittynyt jonkinlaisia itsevaltiaita.Kuntalaiset ei tunnu tietävän mistään mitään.Toisekseen jumalattoman tärkeää,titysti on palkiot joka kokuoksesta.Ei näytä oikein hyvältä tämä meno,kun tykätään että kun yhteiskunta maksaa ja muula ei väliä.

  • Nimetön

    Oma ahneus johtaa näköjään kuntapoliitikkoja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio