Pirkanmaa

Mänttä-Vilppula aikoo liittyä energiatehokkuussopimukseen – motiivina raha

Mänttä-Vilppulan kaupunki suunnittelee liittymistä kunta-alan energiatehokkuussopimukseen.

Sirkka Iso-Ettala / Alma Median arkisto
Mänttä-Vilppula aikoo liittyä energiatehokkuussopimukseen – motiivina raha

Mänttä-Vilppulan kaupunki suunnitelee liittymistä kunta-alan energiatehokkuussopimukseen.

Mira MetsäläMänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupunki pohtii liittymistä uuteen energiatehokkuussopimukseen. Sopimuskausi on 2017–2025 ja kunta-alalla se jakautuu kahteen jaksoon, vuosiin 2017–2020 ja 2021–2025.

Sopimukseen liittyminen tarkoittaisi Mänttä-Vilppulalle energiatehokkuuden jatkuvaa parantamista sekä huomioimista toiminnan organisoimisessa ja suunnittelussa. Kaupungin tulee lisätä myös uusiutuvien energialähteiden käyttöä sekä käyttöönottaa uutta energiatehokasta teknologiaa. Kaupunki on velvollinen myös raportoimaan vuosittain edellisen vuoden energiankäyttöään.

Liittyminen maksutonta

Sopimukseen liittyminen on maksutonta eikä sopimuksen velvoitteista aiheudu Mänttä-Vilppulan kaupungin teknisen johtaja Hannu Kemppaisen mukaan kustannuksia.

–Toimenpiteitä energiansäästämiseksi tehtäisiin joka tapauksessa. Säästöt vähentävät kustannuksia, Kemppainen toteaa.

Energiatehokkuussopimukseen liittyminen mahdollistaisi myös se, että kaupunki voisi saada energiatehokkuutta edistävien investointien harkinnanvaraista tukea valtiolta.

Kemppaisen mukaan Mänttä-Vilppulan kaupungin vuosien 2018–2020 taloussuunnitelman investointiohjelmassa on mainittu useita kohteita, joihin kyseistä tukea on mahdollista hakea. Näitä ovat muun muassa koulujen ilmanvaihtoremontit sekä Parkkivuoren urheilutalon perusparannus ja uimahallin peruskorjaus.

Välitavoite vuodessa 2020

Sopimukseen liittyen kaupunki on tehnyt energiansäästötavoitteet. Kaupunki on asettanut välitavoitteekseen vuoteen 2020 mennessä neljän prosentin säästön ja vuoteen 2025 mennessä 10 prosentin säästön energiassa.

–Tavoitteet on asetettu siten, että ne ovat realistisesti saavutettavissa, Kemppainen kertoo.

Mänttä-Vilppulan kaupungin energiankulutus oli vuonna 2016 yhteensä 22 050 megawattituntia, josta noin kolmannes kuluu lämpöön. Kaupungin energiakulutuksen luku pitää sisällään kaupungin palvelurakennusten energiankäytön sekä muun muassa katuvalojen ja työkoneiden käyttämän energian. Asuinrakennusten energian kulutus ei sisälly tähän lukuun.

Kaupungin tytäryhtiö, vuokrataloyhtiö Koskelantalot liittyisi ehdotuksen mukaan kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen vuokra-asuntoja koskevaan toimenpideohjelmaan.

Tekninen lautakunta käsitteli energiatehokkuussopimukseen liittymistä viime kokouksessaan ja päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Mänttä-Vilppulan kaupunki solmisi kyseisen sopimuksen ja Koskelantalot liitettäisiin sitä koskevaan toimenpideohjelmaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio