Tampere

Maksaisitko vastiketta 500 e/kk asunnosta, joka sijaitsee tällaisessa paikassa? Video paljastaa tamperelaisen taloyhtiön piinallisen ongelman

Vanhan kerrostalon tonttivuokra lähes viisinkertaistui Tampereella. Asukkaat pitävät tätä kohtuuttomana, koska talo sijaitsee aivan rautatien varressa.

Tomi Vuokola
Maksaisitko vastiketta 500 e/kk asunnosta, joka sijaitsee tällaisessa paikassa? Video paljastaa tamperelaisen taloyhtiön piinallisen ongelman

Asukkaat eivät hyväksy taloyhtiön tonttivuokran korotusta. Kuvassa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Meskanen, hallitukseen kuuluva Heini Myllyoja ja asukas Janne Myllyoja.

Toni Repo, Tatu Airo, Tuukka VälimäkiAamulehti

Juhannuskylässä Tampereen keskusta-alueella sijaitsevan vanhan kerrostalon tonttivuokra lähes viisinkertaistui ja nosti merkittävästi asukkaiden asumiskustannuksia. Asukkaiden mielestä korotuksessa olisi pitänyt huomioida, että talo sijaitsee aivan rautatien varressa ja kärsii voimakkaasta melusta ja tärinästä.

Katso videolta, millaisessa paikassa talo sijaitsee ja kuinka kovan melun juna aiheuttaa:

 

Polvikatu 3:ssa sijaitsevan taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Meskanen kertoo, että asukkaat ovat järkyttyneitä kaupungin määräämästä korotuksesta. 90-vuotiaassa punatiilitalossa on 27 asuntoa ja asukkaina Meskasen mukaan esimerkiksi lapsiperheitä, eläkeläisiä ja opiskelijoita.

Taloyhtiön tonttivuokra nousi noin 8650 eurosta noin 39 500 euroon vuodessa. Esimerkiksi 71 neliön kolmiossa hoitovastike nousi seurauksena noin 335 eurosta lähes 500 euroon.

Polvikatu 3:n talo sijaitsee aivan rautatien veressä. Junat pitävät kovaa meteliä ja tärisyttävät taloa.

–Jos ikkuna on auki, ei kuule omia ajatuksiaan. Se melutaso on sietämätön, Meskanen kuvailee.

Erityisesti rautatien vaihteista kuuluu kovaa meteliä yöaikaan, kun raskaasti lastatut tavarajunat kulkevat talon ohi.

–Kirskunta on ihan hirvittävää.

Miten Tampereen kaupunki kommentoi tilannetta? Lue lisää tästä jutusta.


Lue myös nämä


Kommentit (34)

  • Janne Heikkilä

    Tutkisin aivan ensimmäiseksi tasekirjasta ylläpitokustannukset jaoteltuina osiin. Huolto, korjaus, hallinto, lämmitys, sähkö. Jos talo on 20-luvulta niin ainakin kerran on jo putkiremontti tehty vaikka olisi kupariputket. Seuraavassa remontissa energiankulutus tulee ottaa huomioon uudesta näkökulmasta. Kohteen neliöhinta vs lähialue putoaa kuin lehmänhäntä. Tonttivuokraan ei voi vaikuttaa.

  • Asuntosijoittaja

    Tärkein sääntö asunnon hankinnassa on: älä ikinä osta vuokratontilla olevasta talosta mitään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet