Tampere

Lumen painosta luhistunut Jalitsu-halli on taas auki – "Se on nyt yhtä turvallinen kuin ennen romahdusta"

Hervannan Jalitsu-halli romahti helmikuun alussa lumen painosta. Nyt halli toimii taas.

Lukijan kuva / Satu Kosola
Lumen painosta luhistunut Jalitsu-halli on taas auki – "Se on nyt yhtä turvallinen kuin ennen romahdusta"

Viime lauantaina puolenpäivän aikaan hallia alettiin täyttää puhaltamalla sinne ilmaa. Mukana töissä oli yli 60 talkoolaista.

Niina HuuhtanenAamulehti

Tampereen Hervannassa puolitoista viikkoa sitten romahtanut jalkapallohalli on jälleen käytössä. Jalitsu-hallin hallituksen puheenjohtaja Jari Weckman kertoo, että ensimmäiset vuorot alkavat tänään tiistaina kello 16.

Jalitsu-halli romahti torstain ja perjantain välisenä yönä 1.–2. helmikuuta runsaan lumentulon takia. Halli oli tuolloin suljettu jo torstaina illalla ja paikalle oli tilattu lumenpoistoryhmä perjantaiaamuksi. He eivät kuitenkaan ehtineet ajoissa paikalle.

–Kun näimme turvallisuusriskin, halli suljettiin. Se on nyt yhtä turvallinen kuin ennen romahdusta. En sano, etteikö se voi tulla uudelleen alas, mutta jos tietyt raja-arvot tulevat vastaan, halli laitetaan kiinni.

Weckman kertoo, että hallin eteen tehdään töitä päivittäin. Hallissa säädetään tarvittaessa päivittäin lämpötilaa ja painetta, jotka vaikuttavat sen toimivuuteen.

–Tsekkaamme joka päivä, minkälaista säätä on luvassa ja teemme säädöt sen mukaan. Kun lunta on riittävästi, tilaamme lumenpoiston.

Ylipainehalli saatiin pystyyn useiden eri tahojen avustuksella. Talkoolaisia oli mukana satoja.

–Mukana oli muutamia yrityksiä. Pelkällä talkoohengellä emme olisi saaneet hallia pystyyn. Apua saatiin monesta suunnasta. Kiitokset kaikille.

Jalkapallohallissa käy pelaamassa paljon lapsia ja nuoria. Weckmanin mukaan vanhemmat ovat olleet kiitettävästi talkoissa mukana. Kiitoksiakin on tullut.

–Minulle asti on tullut pari kyselyä turvallisuusasioissa, mutta ei mitään kummoista.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Eikä tämän uutisen otsikointikaan lupaa, että halli olisi nyt yhtään sen turvallisempi 😀

  • Nimetön

    Tämä ”kupla” on hieman epävarma viritys. Hallin romahtaminen kertoo siitä, että kaikkia turvallisuustekijöitä ei ole otettu huomioon. Katastrofi on valmis, jos halli romahtaa ihmisten niskaan. Siinä ei riitä puolustukseksi se, ettei lumenpoistoryhmä ehtinyt ajoissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio