Rikos

Lielahdessa surmattu oli hakenut kahdesti lähestymiskieltoa epäillylle – Perusteluina väkivaltaisuus, ahdistavat puhelut ja omaisuuden hajottaminen

Lielahdessa henkirikoksen uhriksi joutunut nainen oli asunut poliisin etsimän miehen kanssa yhdessä lapsensa kanssa. Myöhemmin nainen hankki kaksi lähestymiskieltoja miehelle.

Alma Median arkisto
Lielahdessa surmattu oli hakenut kahdesti lähestymiskieltoa epäillylle – Perusteluina väkivaltaisuus, ahdistavat puhelut ja omaisuuden hajottaminen

Naisen lähiomainen löysi naisen kuolleena kotoaan Lielahdesta. Poliisi tutkii asiaa henkirikoksena, jonka tapahtuma-aika oli mahdollisesti aikavälillä 8–10. syyskuuta.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Poliisi julkaisi maanantaina kuvan miehestä, jota etsittiin Lielahdessa tapahtuneesta henkirikoksesta. Mies löytyi poliisin mukaan maanantaina hieman ennen keskiyötä omakotitalosta Nummelasta.

Poliisin etsimä mies oli henkirikoksen uhriksi joutuneelle naiselle ennestään tuttu. He olivat myös asuneet yhdessä, mutta nainen oli hankkinut tämän vuoden aikana kaksi lähestymiskieltoa miehelle.

Ensimmäisen lähestymiskiellon nainen hankki huhtikuussa 2017, kun Sisä-Suomen poliisi määräsi miehelle väliaikaisen perheen sisäisen lähestymiskiellon. Nainen pyysi kuitenkin lähestymiskiellon kumoamista kolme päivää myöhemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Nainen perusteli oikeudelle, että mies oli saamassa lääkityksensä kuntoon eikä koe miestä enää uhaksi. Käräjäoikeudessa lähestymiskielto kumottiin.

Heinäkuussa vuoden lähestymiskielto

Heinäkuun 2017 lopussa nainen haki jälleen lähestymiskieltoa miehelle Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Asia käsiteltiin elokuun alussa käräjillä.

Nainen sanoi muun muassa miehen olleen väkivaltainen, soitelleen ahdistavia puheluita ja hajottaneen naisen kodissa olevaa omaisuutta. Nainen myös sanoi hänen poikansa pelkäävän miestä.

Mies oli naisen kertoman mukaan myös vieraillut naisen työpaikalla ja suostunut poistumaan vasta, kun nainen uhkasi soittaa poliisit.

Mies ei saapunut käräjäoikeuden istuntoon, kun lähestymiskieltoasiaa käsiteltiin. Käräjäoikeus määräsi miehelle vuoden mittaisen perheen sisäisen laajennetun lähestymiskiellon.

Laajennetulla lähestymiskiellolla tarkoitetaan sitä, että henkilö ei saa oleskella tietyillä alueilla, joihin kuuluivat tässä tapauksessa muun muassa naisen työpaikka ja koti. Mies ei myöskään saanut olla yhteydessä naiseen puhelimitse tai tarkkailla häntä.

Lähestymiskielto on perheen sisäinen, koska nainen ja mies olivat asuneet yhdessä. Mies oli kirjoilla ja hänellä oli tavaroita vielä naisen asunnossa, kun lähestymiskieltoa määrättiin voimaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio