Tampere

Lielahdessa itseään puukottanut mies saattoi syyllistyä rikokseen

Järjestyslain mukaan toisen vakavaan vahingoittamiseen tai siihen soveltuvien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.

Eriika Ahopelto/Aamulehti
Lielahdessa itseään puukottanut mies saattoi syyllistyä rikokseen

Mies puukotti itseään marketin sisäkäytävän puolella.

Tiina ElliläAamulehti

Tampereella Lielahden Prismassa itseään puukottaneen miehen epäillään joka tapauksessa syyllistyneen rikokseen, koska hänellä oli veitsi mukanaan julkisella paikalla.

–Järjestyslain mukaan teräaseen pitäminen julkisella paikalla on rikos, sanoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Vesa Järvenpää.

Järjestyslain kymmenennessä pykälässä käsitellään toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapitoa. Pykälän ensimmäisen kohdan mukaan seuraavien toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty: teräaseet, rikotut lasiesineet ja muut näihin rinnastettavat viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet.

Poliisilla ei toistaiseksi ole päivittynyttä tietoa miehen teon motiiveista eikä hänen vammojensa vakavuudesta.

Puukotus tapahtui Lielahden Prismassa lauantaina kello 11.08.

Mies oli huudahtanut marketin pääsisäänkäynnin kohdalla jotakin, minkä jälkeen näytti siltä kuin hän olisi puukottanut itseään vatsaan. Mies tuupertui maahan, ja veitsi putosi hänen kädestään.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Ku emmä tienny

    Järjestysrikkomus tämäkin: Usein näkee kaupoissa ja lounaspaikoissa miehiä jotka työvaatteissaan (haalarit) tai varustevöissään kantavat esim. puukkoja ja vasaroita tai muita astaloita. Jos näitä työkaluja ei välttämättä tarvita ostosten tekemiseen tai ruokailun, niin ne tulisi jättää työpaikalle tai autoon. Joka tapauksessa he syyllistyvät järjestysrikkomukseen. Valvonta ja rankaisu olisi otettava käytäntöön, niin kuin se on lakiin kirjoitettu. Puukot vyöllä ovat helposti myös sivullisen otettavissa haltuun. Haalarihemmot eivät huolimattomuudellaan tai välinpitämättömyydellään ainoastaan vaaranna muiden turvallisuutta vaan ennen kaikkea omansa.

  • Nimetön

    Taitaa janarilla olla sen verran iso ongelma, että mahdollinen rangaistus teräaseen kannosta ei paina paljoa lisää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio