Rikos

Lielahden henkirikoksesta epäillyn raju tausta: pahoinpitelyitä, petos ja useita lähestymiskieltoja, joita mies rikkoi

Tampereen Lielahdessa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty mies on saanut useita lähestymiskieltoja, joita hän on kuitenkin rikkonut useaan otteeseen.

Alma Median arkisto / Maps4news
Lielahden henkirikoksesta epäillyn raju tausta: pahoinpitelyitä, petos ja useita lähestymiskieltoja, joita mies rikkoi

Mies tavoitettiin maanantai-iltana Nummelasta, läheltä vanhaa kotipaikkakuntaansa Lohjaa. Henkirikos tapahtui Tampereen Lielahdessa.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Tampereen Lielahden henkirikoksesta epäillyllä miehellä on taustallaan useita tuomioita Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Mies asui ennen Tampereelle muuttoaan Lohjalla, missä hän on syyllistynyt muun muassa petokseen, useisiin naisiin kohdistuviin rikoksiin ja väkivaltarikoksiin.

Miehellä on myös yksi vainoamisasia vireillä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tapaus tuli vireille 28.8.2017., mutta käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.

Ilta-Sanomien mukaan miehellä on tilillään myös ryöstöjä, kotirauhan rikkomisia, maksuvälinepetoksia, vankilasta karkaamisia, laittomia uhkauksia ja ainakin yksi törkeä rattijuopumus.

Miehen taustalla on myös tuomio törkeästä pahoinpitelystä, josta hän sai puolen vuoden vankilatuomion vuonna 2004.

Lukuisia lähestymiskieltoja ja niiden rikkomisia

Mies on piinannut erityisesti entisiä naisystäviään ahdistavalla ja uhkaavalla käytöksellä. Hän on myös uhkaillut naisten uusia miesystäviä.

Miehellä on ollut ainakin kahdeksan lähestymiskieltoasiaa käsittelyssä Lohjan alueella viimeisten kymmenen vuoden aikana. Osa lähestymiskielloista on samojen henkilöiden uudelleen hakemia, sillä lähestymiskielto määrätään vuodeksi kerrallaan. Osa käsittelyistä on koskenut lähestymiskiellon rikkomista.

Käräjäoikeudessa käydyt perustelut lähestymiskielloille puhuvat karua kieltä.

Erästä naista mies uhkaili omistamallaan ampuma-aseella ja kertoi sekoavansa, jos ei pääse tapaamaan naista.

Toista naista hän uhkaili vankilasta käsin kirjeillä ja syytti naista vankilatuomiostaan. Käräjäoikeudessa nainen kertoi kärsivänsä painajaisista, ahdistuksesta ja peloista arjessaan, kun mies oli vapautumassa vankilasta.

Käräjäoikeuden lähestymiskieltotuomioissa kerrotaan myös miehen seuranneen ja ahdistelleen useampia naisista.

Esimerkiksi vuonna 2013 mies ilmestynyt ex-naisystävänsä pihalle, kun naisen uusi miesystävä oli paikalla. Mies retuutti entistä naisystäväänsä ja uhkasi viiltää tämän kurkun auki.

–Tiedän kuka siellä asunnossa on, se on kuollut!, oli mies huutanut käräjäoikeuden todisteiden mukaan viitaten naisen uuteen miesystävään.

Myös naisen lapset joutuivat todistamaan uhkauksia.

Lähestymiskiellot eivät pidätelleet

Aamulehti kertoi aiemmin, että Tampereen Lielahdessa henkirikoksen uhriksi joutunut nainen oli kertonut hakiessaan lähestymiskieltoa, että hänen poikansa pelkästi miestä.

Myös Lielahdessa asunut nainen kertoi joutuneensa miehen pahoinpitelemäksi.

Nainen vaati miehelle kaksi lähestymiskieltoa vuonna 2017, joista toisen hän perui pian sen voimaantulon jälkeen. Vuoden 2017 heinäkuussa hän oli nostanut uuden lähestymiskiellon miestä vastaan. Kielto olisi ollut voimassa vuoden.

Lähestymiskiellot eivät pidätelleet miestä lähettämästä viestejä ja tapaamasta tai seuraamasta naisia.

Saatuaan lähestymiskiellon erästä toista naista kohtaan mies soitti seuraavien kolmen päivän aikana naiselle yli 60 kertaa. Kun nainen ei vastannut, mies lähetti naiselle yli 400 WhatsApp-viestiä.

Myös muista lähestymiskieltokäsittelyistä selviää, että mies on saattanut lähettää satoja viestejä päivässä.

Moottoripyöräkerho kosti

Iltalehti kertoo, että muutamia vuosia sitten paikallinen moottoripyöräjengi pahoinpiteli miehen kerhotiloissaan Lohjan Virkkalassa. Moottoripyöräjengi oli pahoinpidellyt henkirikoksesta epäiltyä miestä ilmeisesti kostona siitä, että mies oli pahoinpidellyt naisia Lohjalla.

Mies löydettiin kerhotiloista poliisioperaation seurauksena. Operaation seurauksena kahdeksan moottoripyöräkerhon jäsentä otettiin kiinni törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta epäiltyinä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • kumma juttu

    Tuosta Lielahden tapauksesta tuli mieleen Ulvilassa tapahtunut Jukka S Lahden murha. Varsinkin piirtäjän laatima tunnistuskuva vrt. Poliisin Lielahden tapauksen etsintäkuulutuskuva. Herääkö ajatuksia?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio