Talous

Leppäkosken Sähkön osakkeista tarjotaan muhkeaa hintaa – sähköyhtiö vetoaa paikallisuuteen ja pyytää omistajiltaan malttia

Tarjouksen mukainen ostohinta on 520 euroa osakkeelta, mikä toteutuessaan tarkoittaisi enimmillään runsasta 48 miljoonaa euroa osakkeenomistajille.

Emil Bobyrev
Leppäkosken Sähkön osakkeista tarjotaan muhkeaa hintaa – sähköyhtiö vetoaa paikallisuuteen ja pyytää omistajiltaan malttia

Leppäkosken Sähkön Petri Järventausta kaatoi sähkölinjaa uhmaavia puita Ylöjärven Asuntilassa vuonna 2005.

Jorma HuovinenAamulehti

Suomalainen sijoitusyhtiö Gerako Oy on julkaissut ehdollisen ostotarjouksen Leppäkosken Sähkö Oy:n osakkeista.

Tarjouksen mukainen ostohinta on 520 euroa osakkeelta, mikä toteutuessaan tarkoittaisi enimmillään runsasta 48 miljoonaa euroa osakkeenomistajille.

Hinta on 2,7-kertainen Leppäkosken Sähkön omien osakkeiden ostohintaan (189,50 euroa) verrattuna.

"Pyrimme kasvattamaan 1,4 prosentin omistustamme yhtiössä"

–Ostotarjouksella pyrimme kasvattamaan nykyistä 1,4 prosentin omistustamme yhtiössä, joka toimii Gerakolle tutulla energiatoimialalla. Ostotarjouksen ehtojen toteutuessa Leppäkosken Sähkö jatkaa liiketoimintaansa Ikaalinen keskuspaikkanaan. Näemme kiinnostavia mahdollisuuksia myös yhteistyön lisäämisessä muiden paikallisten yhtiöiden kanssa, toteaa Gerako Oy:n toimitusjohtaja Seppo Järvi.

Leppäkoski toivoo omistajilta nyt malttia

Leppäkosken Sähkö toteaa tiedotteessaan, että useiden historiallisesti parhaiden tulosvuosien johdosta yhtiö on herättänyt voimakkaita intohimoja erilaisten pääomasijoittajien piireissä.

–Suosittelemme osakkeenomistajille tässä vaiheessa malttia. Yhtiö on hyvässä tuloskunnossa, sen arvo on noussut merkittävästi, yhtiö maksaa osinkoa ja osinkotasoa on suunnitelmallisesti nostettu vuosittain, keskiviikkoisessa tiedotteessa todetaan.

Yhtiön mukaan ei ole tietoa siitä, millaisia suunnitelmia espoolaisella pääomasijoittajalla yhtiön varalle on ja ovatko ne linjassa yhtiön hyvin toimineen strategian kanssa.

Yhtiö halutaan pitää paikallisissa käsissä

Gerako Oy ilmoittaa myös haluavansa muuttaa yhtiöjärjestystä, vaikka nykyinen yhtiöjärjestys on Leppäkosken Sähkön mukaan palvellut hyvää tuloskuntoa, yhtiön kehitystä sekä elinvoiman lisäämistä alueella.

–Tavoitteenamme on varmistaa se, että paikalliset asiakkaamme, henkilöstömme ja omistajamme pystyvät hyötymään yhtiön arvonnoususta. Uskomme, että se onnistuu parhaiten tekemällä päätökset paikallisesti, huolella ja yhtiön nykyistä suuntaa tukien, tiedotteessa sanotaan.

Leppäkosken Sähkö ilmoittaa informoivansa suoraan osakkeenomistajiaan erillisellä, asiaa koskevalla omalla tiedotteella.

Ostotarjous on ehdollinen

Gerakon tekemä ostotarjous on ehdollinen ja edellyttää toteutuakseen muun muassa, että riittävän moni osakkeenomistaja hyväksyy tarjouksen ja että Leppäkosken Sähkön yhtiöjärjestyksen osakkeen vaihdantaa ja äänivaltaa rajoittavat kohdat poistetaan.

–Kaupankäynti yhtiön osakkeella on ollut hallituksen kontrolloimaa ja hankalaa kaupankäyntipaikan puuttumisen vuoksi. Mielestämme osakkeenomistajalla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta saada osakkeestaan sen todellisen arvon mukaista hintaa, sanoo Järvi.

Leppäkosken Sähkön suurimpia nykyisiä osakkeenomistajia ovat lähiseudun sähköyhtiöt ja toimialueen kunnat.

Valtausyritys ennen yhtiökokousta

Leppäkosken Sähkön mukaan pääomasijoittaja Gerako Oy kohdisti yhtiöön vihamielisen valtausyrityksen juuri ennen 5. joulukuuta pidettyä ylimääräistä yhtiökokousta.

Yhtiö yritti hankkia sähköyhtiön osakkeita ja valtakirjoja osakkeenomistajilta yhtiökokoukseen.

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa hyväksyttiin äänestyksen jälkeen yhtiön johdolle suunnattu osakeanti ja optio-ohjelma. Yhtiön johto ja hallitus saisivat enimmillään osakkeina ja optioina 5,2 prosenttia yhtiöstä.

Optio-ohjelman ja kannustinjärjestelmän piirissä on kahdeksan henkilön suuruinen yhtiön johtoryhmä ja kuuden hengen hallitus.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio