Lempääläinen Hannu Hynönen tviittasi James Bond -henkisen kuvan Sauli Niinistöstä – presidentiltä humoristinen vastaus

Suomi on maa, jossa presidentti voi vastata tviitillä kuten kuka tahansa meistä.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Lempääläinen Hannu Hynönen tviittasi James Bond -henkisen kuvan Sauli Niinistöstä – presidentiltä humoristinen vastaus

Twitterissä Hynösen jakama kuva on otettu syyskuussa 2013 Tukholmassa. Niinistö tapasi siellä Barack Obaman. Valokuvan on ottanut Jussi Nukari.

Mika JyräväAamulehti

Lempääläläinen Hannu Hynönen tuskin arvasi humoristista Twitter-viestiä lähettäessään, että pian tviittiin vastaa itse tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Hynönen jakaa sosiaalisessa mediassa kevyempinä päivityksinä esimerkiksi kuvia, kuvamanipulaatioita tai sarjakuvastrippejä. Tiistaina hän päätti jakaa Helsingin huipputapaamisen jälkitunnelmissa vanhan valokuvan presidentti Sauli Niinistöstä turvamiehineen. Kuva oli jäänyt hänen mieleensä viime vuonna.

Valokuvan on ottanut Jussi Nukari.

–Törmäsin kuvaan ensimmäisen kerran, kun Niinistö oli vierailulla Trumpin luona, ja se jäi mieleen. Niinistö, turvamiehet ja asennot, se oli täydellinen James Bond -vaikutelma.

Hynönen mausti päivitystään saatesanoilla: "Bond level: 100%".

Hynösen yllätykseksi itse presidentti Niinistö kommentoi pian päivitystä: ”Taidettiin olla menossa tiukemmanpuoleiseen palaveriin. Mistä Hannu näitä kuvia löydät?”

–Olin positiivisesti yllättynyt vastauksesta. Se kertoo Twitterin hienoudesta somekanavana, kuka tahansa voi seurata ketä tahansa. Se kertoo myös Niinistöstä, ei kuka tahansa presidentti olisi vastannut.

Päivitykset veivät aiemmin eduskuntaan

Hynönen on hyvin aktiivinen Twitterin käyttäjä. Hänellä on lähes 2 700 seuraajaa, ja hän on ehtinyt tviitata tähän mennessä yli 36 000 kertaa.

–Minulla on Twitterissä tavoite, että nostan työllisyyteen liittyviä asioita yhteiskunnalliseen keskusteluun. Lisäksi olen ottanut mukaan myös kevyempää tavaraa.

Suuri osa Hynösen sosiaalisen median käytöstä on yhteiskunnallista keskustelua, joka liittyy hänen työhönsä työllisyydenhoidon parissa. Lempääläläismiehellä on seuraajinaan esimerkiksi kansanedustajia.

Hynönen pitää Twitteriä parhaana kanavana olla yhteydessä suoraan poliitikoihin. Twitterissä kerrotut näkemykset ovat vieneet hänet myös vieraaksi eduskuntaan, kun mielipiteet ovat kiinnittäneet kansanedustajien huomion.

Niinistö saattaa yllättää

Presidentti Sauli Niinistö kirjoittaa ajoittain Twitter-viestejä, muttei sentään yhtä usein kuin virkaveljensä Donald Trump, jonka @realDonaldTrump-tililtä on lähtenyt yli 38 000 tviittiä. Niinistö on tviitannut vahvistetulla tilillään 94 kertaa. @niinisto-tilin tviitit ovat presidentin omia. Niinistöllä on 136 000 seuraajaa Twitterissä.

Niinistö on herättänyt huomiota kansanomaisuudellaan ennenkin. Viimeksi tällä viikolla kerrottiin Niinistön käyneen terassilla oluella heti isännöimänsä Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huipputapaamisen jälkeen. Vuonna 2015 Niinistö soitti kaikkien yllätykseksi radion luonto-ohjelmaan.

Hynösen tviittauksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Päivitetty 20.7. kello 18.46: lisätty tekstiin kuvaajan nimi.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • PirkkoF

    Ainut mikä Niinistöä ja Bondia yhdistää on näytteleminen, toinen on leffahahmo ja toinen näyttelee olevansa valtakunnan johtaja.

  • Nimetön

    Elämä miinusta? Älä tartuta muihin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio