Talous

Legendaarinen Tampereen Ohranjyvä talousvaikeuksissa – maksuhäiriömerkintöjä, maksamattomia veroja ja tekemättömiä tilinpäätöksiä

Yksi Tampereen menestyksekkäimmistä ja vanhimmista ravintoloista päätyi toiminnaltaan tappiolliseksi ja omistaja protestilistalle.

Ossi Ahola / Aamulehden arkisto
Legendaarinen Tampereen Ohranjyvä talousvaikeuksissa – maksuhäiriömerkintöjä, maksamattomia veroja ja tekemättömiä tilinpäätöksiä
Miina Viljanen

Tamperelaisesta Ohranjyvä-ravintolasta tunnettu Jyväravintolat Oy joutui protestilistalle lähes 50 000 euron tilittämättömien verojen vuoksi.

Ravintolayhtiöllä on takanaan myös kahdeksan aiempaa maksuhäiriömerkintää. Perintään asti päätyneitä maksamattomia laskuja löytyy 11 eurosta reiluun 3000 euroon.

Yhtiö ei ole toimittanut tilinpäätöstään kaupparekisterille vuoden 2014 jälkeen. Tuoreimpien saatavilla olevien talouslukujen mukaan yhtiön omavaraisuusaste on reilusti negatiivinen.

Jyväravintoloiden toimitusjohtajaa Jaro Suostetta ei tavoitettu kommentoimaan tilannetta. Jyväravintolat osti tulokseltaan tappiolliseksi kääntyneen Ohranjyvän vuonna 2012.

Jyväravintolat sai lähes tuplattua Ohranjyvän liikevaihdon vuosina 2012–2014 edellisten omistajien vuoden 2011 liikevaihtoon verrattuna, mutta viimeisiltä kolmelta vuodelta ei ole enää saatavilla taloustietoja. Vuonna 2014 yhtiö teki tappiollisen alun jälkeen vajaan kolmen prosentin tulosta. Omavaraisuusaste laski tasaisesti kolmen ensimmäisen vuoden aikana.

53-vuotias Ohranjyvä tunnetaan muun muassa tv-kasvojen Jyrki Otilan ja Reijo Salmisen "o-studiosta" sekä Kummelit-tv-sarjasta tutun Mauno Ahosen vierailuista. Ravintola on toiminut menestyksekkäästi noin 2000-luvun alulle saakka, kunnes kilpailu alkoi alueella kiristyä ja omistajat vaihtua.

Oikaisu: 13.8. kello 15.47: Jaro Suosteen etunimi korjattu, alkuperäisessä jutussa oli etunimi väärin Jari.


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Hyviä oluita saa nykyään muualtakin. Ja ruoan tai tunnelman takia ei kyseiseen paikkaan kannata mennä.

  • Ran Jyvä

    Useita kertoja täällä syöneenä ja juoneena ei ole ikinä ollut mitään moittimista. Ruoka ja palvelu aina huippua. Kovin vaikea ala tuntuu tuo ravintolabisnes nykyään olevan. Toivottavasti pääsee jaloilleen ja homma jatkuu samalla tavalla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio