Laura Huhtasaari sai pienenä äidiltä nuhteita, kun toi kulkukissoja kotiin

KIMMO BRANDT/arkisto
Laura Huhtasaari sai pienenä äidiltä nuhteita, kun toi kulkukissoja kotiin

Laura Huhtasaari on ollut aina eläinrakas. Siksi hän suhtautuu kielteisesti villieläinten sulkemiseen eläintarhoihin.

Mimma LehtovaaraHelsinki

Kun Laura Huhtasaari oli pieni tyttö, hän saattoi saada äidiltään nuhteita. Lauran huoneessa kun saattoi haista –  no, jos sen suoraan sanoo –  kissanpissa. Tämä johtui siitä, että maalla asunut Laura toi aika ajoin kulkukissoja kotiin ja piilotteli niitä huoneessaan.

–Olen hirveän eläinrakas ollut aina.

Eläinrakkaus on ulottunut aikuisuuteen, sillä Huhtasaaren perheessä on ollut ja on koiria. Aivan hiljattain perheen yli satakiloinen mastiffi Rudolf jouduttiin lopettamaan äkillisen sairauden vuoksi. Suru on yhä kova.

–Tosi kurjaa. Ihan hirveä asia ja sitä on itketty. Perheenä olemme hänet haudanneet.

Huhtasaari kertoo, että Rudolfista luopuminen on ollut sen verran rankkaa, että sen tilalle ei aiota ottaa uutta lemmikkiä. Perheessä on silti vielä yksi koira, Huhtasaaren tyttären chihuahua Topi.

Huhtasaari pitää yleisesti ottaen hyvänä, että lapsiperheissäkin olisi eläimiä.

–Kun ihminen on eläimen lähellä, siinä välittyy endorfiinia ("mielihyvähormoni"). Eläin tekee hyvää ihmiselle.

Eläintarhoihin, "villieläinten häkittämiseen" hän sen sijaan suhtautuu kriittisesti.

–Ymmärrän uhanalaiset eläimet, kuten pandan, mutta jos eläinlaji ei ole uhanalainen, sitä ei pitäisi laittaa häkkeihin ihmisten pällisteltäväksi.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio