Länsimetron koeajoissa ongelmia: Ajoaika osoittautui liian lyhyeksi ja sähköt katkesivat

Länsimetro kuvapankki
Länsimetron koeajoissa ongelmia: Ajoaika osoittautui liian lyhyeksi ja sähköt katkesivat

Länsimetrossa ajetaan tänään ensimmäistä kertaa normaalia aikataulua noudattavia koeajoja.

Johanna LatvalaHelsinki

Länsimetron koeajoissa on ilmennyt muutamia ongelmia, mutta testaus on sujunut pääasiassa hyvin, kerrotaan metrovalvomosta.

Metrojunat ovat ajaneet tänään ensimmäistä kertaa normaalia aikataulua noudattavia koeajoja koko tulevalla metrolinjalla. Vastaava liikenteenohjaaja Markku Kari metrovalvomosta kertoo, että väliä kulkee tänään 34 junaa. Matkustajien on kuitenkin täytynyt jäädä pois Ruoholahdessa.

–Ihan aamusta oli aikatauluongelmaa, ei oikein ajoaika riittänyt. Kuljettajille tilanne oli vähän outo. Sitten oli vielä sähkönsyöttöongelma Niittykummussa, eli siellä ei sähkönsyöttö kestänyt tätä (metrojunaliikennettä). Se saatiin kyllä palautettua, Kari kertoo.

Karin mukaan metrojunat ovat kuitenkin kulkeneet tasaisin välein, eikä pitkiä odotusaikoja ole syntynyt.

Länsimetron koeajoja tehdään kolmena päivänä. Karin mukaan koeajot tehdään noin viikon välein.

Tänään ilmenevät ongelmat, kuten liian lyhyeksi jäänyt ajoaika otetaan Karin mukaan huomioon seuraavissa koeajoissa.

–Junalla kestää tietty aika kulkea tietylle asemalle, siinä suunnittelussa pitää vielä tehdä tarkennuksia. Muuten tulee liian kiire kuljettajalle, eikä hän ehdi seuraavaan lähtöönsä. Länsimetrossakin on vielä säädettävää, että sähkönsyöttö kestää junien ottamat suuret juna- ja virtamäärät.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    No kuten tänään Aamulehdessä insinööri ihmetteli kuinka ratikka pääsee itsenäisyydenkatua ylös liian jyrkän nousun takia niin näyttää sitä olevan tulossa meillekin. Näistä tulevista ongelmista pitäisi jonkun tahon pistää veto vetämään niin saisi varmat voitot sitten vuosien jälkeen. Halvaksi näyttää tuo Espoon metro tulla kun jo kauppakeskuksia puretaan siellä päin virhe arviointien seurauksena. Onkohan koskarin vuoro joskus väistyä rantarakentamiselta?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio