Pirkanmaa

Kuinka tässä oikein pitäisi ajaa? Ely-keskuskin ihmettelee liikennemerkkirypästä

Tuomo Hyttinen
Kuinka tässä oikein pitäisi ajaa? Ely-keskuskin ihmettelee liikennemerkkirypästä

Ensin on 50 kilometrin nopeurajoitus ja ilmoitus tietyöstä, metri sen jälkeen alkaa 60 kilometrin nopeusrajoitus.

Tuomo HyttinenMänttä-Vilppula

Parin viikon ajan Vilppulasta Mänttään ajavat ovat joutuneet ohittamaan hämmentävän liikennemerkkiryppään.

Ensin autoilijoita ohjeistetaan huomioimaan tietyö ja pudottamaan nopeutensa 50 kilometriin tunnissa. Noin metri sen jälkeen valaisinpylväässä seisoo kuitenkin 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Paikka sijaitsee tien 347, eli Satakunnantien varressa, Serlachius-museon risteyksen jälkeen.

"Noin sitä ei oikein voi jättää"

Ely-keskuksen päällysteistä vastaavalla projektipäälliköllä Ossi Saarisella ei ole tiedossa sellaista urakkaa, joka vaatisi tietyömerkkiä ja nopeuden alentamista. Satakunnantietä päällystettiin kesällä, mutta tuon urakan liikennemerkit pitäisi olla kerättynä pois jo aikaa sitten. Työ voi liittyä myös hoitourakan töihin tai erillisten lupaa vaativien töiden varoittamiseen.

–Kun merkki on asetettu tien varteen, voi käynnissä olla jokin keskeneräinen työvaihe, joka vaatii varoittamista. Toisaalta merkki voi olla unohtunut paikalleen, Saarinen kertoo.

Liikennemerkeillä voidaan ohjata liikennettä toki muissakin kuin tiealueen töissä. Jos esimerkiksi viereisen tontin työ haittaa maantieliikennettä, voidaan merkkejä asentaa niiden perusteella samalla kun haetaan urakalle työlupaa. Nämä perustuvat hyväksyttyihin liikenteenohjaussuunnitelmiin.

–Tietyön aikana tuo 60 kilometrin tuntinopeusrajoituskyltti pitäisi olla peitettynä. Noin sitä ei oikein voi jättää.

Saarinen sanoo, että jos työ on ohi, niin merkit pitäisi silloin poistaa.

Mitä nopeutta kyseisessä paikassa saa ajaa?

–Sitä merkkiä noudatetaan, joka tulee viimeisimpänä, eli tässä tapauksessa 60 kilometriä tunnissa, Ossi Saarinen sanoo.

Arttu Rantakärkkä / Maps4News
Paikka sijaitsee tien 347, eli Satakunnantien varressa, Serlachius-museon risteyksen jälkeen.

Paikka sijaitsee tien 347, eli Satakunnantien varressa, Serlachius-museon risteyksen jälkeen.


Kommentit (8)

  • Yli miljoona km ja 50 vuotta ajoa takana

    Joku haikaili aikoja ennen rajoituksia (taajamissa se kuitenkin oli). Silloin piti todellakin osata itse päättää turvallinen mantienopeus. Valitettavasti pieneltä osalta se ei onnistunut ja heidän vuokseen kaikki kärsivät.

    Mitä tulee tähän kuvan tilanteeseen, siinä on mahdollisesti ollut 60 km/h merkin päällä peite, joka on tuulessa lentänyt tiehensä. Tärkeää olisi myös muistaa poistaa tietyörajoitukset heti työn päätyttyä koska muuten se kärsii inflaation eivätkä ihmiset enää kunnioita merkkiä yhtä paljon kuin pitäisi. Muistakaa, että ajatte toisten ihmisten TYÖMAALLA.

  • Nimetön

    Olen elännyt aikaa kun ei rajotuksia ollut. Terve järjen käyttö on aina paikallaan liikenteessä. En ymmärrä miksi holhotaan joka asiassa? Millä mittarilla kuvan osoittama nopeuden alentaminen parantaisi turvallisuutta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio