Pirkanmaa

Kolme kuolonkolaria viikossa – Yli 600 asukasta vaatii, että Kolmostie Ylöjärveltä pohjoiseen on saatava kuntoon

Luoteis-Pirkanmaan kuntajohtajat ja Pirkanmaan liitto esittivät ministeri Anne Bernerille vetoomuksen kolmostien nopeasta rahoituksesta, kolme kuolonkolaria viikossa.

Jouni Ovaska
Kolme kuolonkolaria viikossa – Yli 600 asukasta vaatii, että  Kolmostie Ylöjärveltä pohjoiseen on saatava kuntoon

Pirkanmaan liiton Marko Koskinen (vas.) ja Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen luovuttivat liikenneministeri Anne Bernerille yli 600 nimen adressinkin Parkanoa johtavan Jari Heiniluoman ja Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Aleniuksen kanssa.

Aulis AlataloAamulehti, Helsinki

Kolme kuolonkolaria viikossa. Läheltä piti -vaaratilanteita jatkuvasti. Kasvava rekkaralli liikenneympyröiden kautta keskeltä taajamaa. Näin toimii Suomen keskeisin vientiväylä kolmostie Parkanosta Ylöjärvelle.

Kaksi viikkoa sitten tiellä rysähti kolme kertaa kohtalokkaasti: ensin Ikaalisten Kartussa kuoli vanha mies, sitten Ikaalisten Raivalan liittymässä nuori nainen ja seuraavana päivänä ikämies Hämeenkyrön Kyröskoskella. Ne kaikki ovat kolmostien tasoliittymiä, joissa näkyvyys ja teiden kaistoitus ovat kehnoja.

Keskiviikkona liikenneministeri Anne Berner joutui vastaamaan Luoteis-Pirkanmaan kuntajohtajille ja Pirkanmaan liiton edustajalle, miksi Suomen tärkein kasvuväylä ei ole saanut rahaa kunnostukseen. Sen läpi kulkee liki 11 500 autoa vuorokaudessa, erityisen paljon liikenteestä on vientiyritysten raskasta kalustoa.

Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen koppasi Bernerin käteen myös yli 600 nimen adressin, jossa vaaditaan pikaisesti Ikaalisten Raivalan erittäin vaarallisen tasoliittymän laajennettua kaistoitusta ja varoitusmerkintää peltipoliiseineen.

Mansoniemessä kolmostien mäkeä etelästä pudotellut pakettiauto törmäsi täysin oikein ryhmittyneen opiskelijanaisen auton perään ja työnsi sen vastaan tulleen rekan keulaan. Pakettiauton kuskilla oli mäennyppylän ylitettyään pari sekuntia aikaa väistää oikealta ohi. Raivalan liittymää suoraan vastapäätä on tasoliittymä Mansoniemen entiselle kyläkoululle, jossa on ryhmäperhepäivähoito.

Mansoniemen kylätie tulee toistamiseen kolmostielle liki 90 asteen mutkaan, sillan pieleen. Sitä vastapäätä kurvissa on leirintäalueen liittymä, johon näkyvyyttä etelästä on noin 50 metriä.

–Hämeenkyrön ohitustien ja Kyröskosken eritasoliittymän, Ikaalisten vaarallisten tasoliittymien, Parkanon Alaskylässä valtaväylälle kelvottomien mutkien ja Parkanon Voman puunjalostuslaitoksen liittymän rakentamiset ovat toistuvasti siirtyneet valtion rahoituksessa. Suunnitelmat kaikista odottavat valmiina liikenneministeriössä, Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma puuskahtaa.

Ikaalisten Tolonen, Hämeenkyrön Antero Alenius ja Pirkanmaan liiton Marko Koskinen huomauttivat Bernerille, että urakkakohteet voi paloitella osiin, mutta tilanne on jo kestämätön. Useimmat niistä voi aloittaa heti, jos raha löytyy.

Johtajat huomauttivat, että merkittävät elinkeinohankkeet odottavat väyläratkaisua. Kolmostien alue Helsingistä Vaasaan ja Seinäjoelle on Suomen tärkein kasvukäytävä. Sen varrella on puolet Suomen tuotannosta ja työpaikoista.


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • Nimetön

    Kaikkien risteysten korvaaminen kiertoliittymillä. Loppuu sekä kolarit että hurjastelu.

  • hymy huulin

    Noh, kuvassa ainakin Berner hymyilee leegot leveellään, eikä häntä kolme vainajaa hetkauta pätkääkään. Sata varmasti ei myös rahaa tipu, tuntien ahneen Bernerin, jota kiinnostaa vain suomen myyminen pilkkahintaan markkinavoimille.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio