Koira liukastui Tampereen keskustassa ja loukkaantui – Kaupungille yli tuhannen euron korvausvaatimus

Vaatimusta perusteltiin sillä, että kaupunki ei ollut huoltanut katua lumisateen jälkeen.

Satumaari Ventelä
Koira liukastui Tampereen keskustassa ja loukkaantui – Kaupungille yli tuhannen euron korvausvaatimus

Korvausvaatimusta perusteltiin sillä, että kaupunki ei ollut huoltanut katua tarpeeksi hyvin lumisateen jälkeen.

Kati KalliosaariAamulehti

Tampereen kaupungilta on anottu yli tuhannen euron vahingonkorvausta koiran liukastumisesta syntyneistä hoitokuluista.

Koiranomistajan tekemän korvausvaatimuksen mukaan koira oli liukastunut Kuninkaankadulla 5. joulukuuta 2017.

Vaatimusta perusteltiin sillä, että kyseistä Kuninkaankadun kohtaa ei ollut lumisateen jäljiltä huollettu tarpeeksi hyvin.

Anotun korvauksen suuruus oli 1 160,65 euroa. Vaatimus perustui koiran hoito- ja eläinlääkärikuluihin, joista koiranomistajalla oli esittää tositteet.

Vaatimukset hylättiin

Kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen on hylännyt korvausvaatimukset.

Päätöksen perusteluissa todetaan, että lain mukaan korvausvelvollisuus syntyy, jos joku on tahallaan tai tuottamuksellaan aiheuttanut vahingon. Tuottamus siis edellyttäisi Tampereen kaupungin taholta virhettä tai laiminlyöntiä.

Rakennuttamisjohtajan mukaan on kuitenkin selvää, ettei katu tai kevyen liikenteen väylä voi koskaan talvikaudella olla riittävän hyvin hoidettu, ettei koira voisi siinä liukastua.

–Koska katu on ollut tyydyttävässä kunnossa ihmisten ja liikenteen käyttöön, on sen kunnon katsottava oleva tyydyttävä myös lemmikkien osalta, Tietäväinen kirjoittaa vastauksessaan.

Edelleen todetaan, että järjestyslain mukaan koiranomistajan tai haltijan on pidettävä koira taajamassa kytkettynä. Koiranomistaja vastaa lemmikistään ja huolehtii siitä, että koira on omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.


Kommentit (18)

  • Nimetön

    Jos koiran luu murtuu tasaisella maalla, koiran on täytynyt olla todella sairas ja lopettamista vailla.

  • Nimetön

    Onneksi ei korvattu. Kohta näiden korvaustenhakemisten kanssa ollaan kuin jenkkilässä, jossa ei vahingonkorvaus oikeudenkäynneissä olevan mitään yksilön vastuuta itsestään…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio