Tampere

Kirkkoneuvostolta vihreää valoa Aitolahden Diabeteskeskuksen ostamiselle – Seurakunnat kaavailee Tampereelle suurleirikeskusta

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina esittää kirkkovaltuustolle, että Diabeteskeskus ostetaan 2,5 miljoonalla eurolla. Kirkkovaltuuston on määrä päättää kaupasta marraskuussa.

Kirkkoneuvostolta vihreää valoa Aitolahden Diabeteskeskuksen ostamiselle – Seurakunnat kaavailee Tampereelle suurleirikeskusta

Aitolahden kurssikeskus laitettiin myyntiin viime keväänä, koska Diabetesliiton tarve kurssikeskukselle oli vähentynyt.

Heidi PesonenAamulehti

Tampereen Aitolahdessa sijaitseva Diabeteskeskus on askeleen lähempänä muuttumista Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän kurssi- ja leiripaikaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina esittää kirkkovaltuustolle, että keskus ostetaan. Tavoitteena on, että kirkkovaltuusto tekee asiasta päätöksen 16. marraskuuta.

Seurakuntayhtymä on tehnyt hyväksytyn ostotarjouksen Suomen Diabetesliiton omistamasta kiinteistöstä. Tarjouksen mukainen kauppahinta on 2,5 miljoonaa euroa. Tarjous on ehdollinen, ja ehdollisuus liittyy päätöksenteon lisäksi kohteen kunnon ja käyttökelpoisuuden osalta tehtäviin jatkoselvityksiin.

Seurakuntayhtymän mukaan selkeä tulevaisuuskuva on, että leirikeskuspalveluja kannattaa keskittää niin sanottuun suurleirikeskukseen, ja Diabeteskeskus soveltuu hyvin tähän konseptiin.

Lue lisää: Tampereen seurakunnat aikoo ostaa Aitolahden Diabeteskeskuksen leiripaikaksi – Tarjottu kauppahinta Näsijärven rannan kiinteistöstä 2,5 miljoonaa

–Tarjolla oleva kurssikeskus muodostaa Pättinniemen ja Luhtaanrannan leirikeskusten kanssa hienon kokonaisuuden seurakuntien leiri- ja kurssitoiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen, totesi seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo Aamulehdelle aiemmin.

Kaupan toteutuessa kiinteistön hallinta ja omistus siirtyy seurakunnille alustavan suunnitelman mukaan maaliskuun alussa 2018.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio