Kilpailu Leppäkosken Sähkön osakkeista tiivistyy, Gerako nosti tarjouksensa 710 euroon osakkeelta

Uusi hinta on vastaus viime viikolla tulleelle Sallilan Energian ja Vakka-Suomen Voiman tarjoukselle, jossa osakkeen hintana on 550 euroa osakkeelta.

Petri Laitinen
Kilpailu Leppäkosken Sähkön osakkeista tiivistyy, Gerako nosti tarjouksensa 710 euroon osakkeelta

Leppäkosken Sähkö toimii myös Nokialla. Se osti Fortumin Power & Heatilta Nokialla sijaitsevan voimalaitoksen ja siihen liittyvät höyry-, maakaasu ja kaukolämpöliiketoiminnot vuonna 2013.

Sami SuojanenAamulehti

Kilpailu energiayhtiö Leppäkosken Sähkön omistuksesta kiihtyy.

Pääomasijoittaja Gerako Oy on korottanut tarjoustaan. Maanantaina päivitetty uusi tarjous on 710 euroa osakkeelta, joka on 190 euroa enemmän kuin yhtiön aiempi 520 euron tarjous.

Maanantaiaamuna julkaistun tiedotteen mukaan Gerako on liikkeellä eläkevakuutusyhtiöiden kanssa.

–Tavoitteenamme on pitkäaikainen sijoitus paikalliseen energiayhtiöön yhdessä suomalaisten eläkevakuutusyhtiöiden kanssa, toimitusjohtaja Seppo Järvi toteaa tiedotteessa.

KIlpailevan tarjouksen tehneet Sallila Energia Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy haluavat maksaa 550 euroa yhdestä Leppäkosken Sähkön osakkeesta. Tarjous alkoi viime perjantaina ja on voimassa enintään varsinaiseen yhtiökokoukseen asti tai kun tarjouksen enimmäisosakemäärä täyttyy.

Sallilla Energia ja Vakka-Suomen Voima ostavat yhdeltä osakkeenomistajalta enintään 100 A- ja 100 K-osaketta. Yhteensä ostajat ostavat enintään 9 000 kappaletta osakkeita tai arvo-osuuksia.

–Haluamme turvata Leppäkosken Sähkö Oy:n pitkäaikaisen kehityksen ja kasvun, tavoittelematta pikavoittoja tai määräysvaltaa säilyttäen samalla paikalliset työpaikat, todetaan Sallilan Energian ja Vakka-Suomen Voiman ostotarjouskirjeessä.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • osakas

    Vähän ihmetyttää Leppäkosken oma arvio osakkeen arvosta n185 eur. Sitten se, että nyt kiireessä tällä arvolla aletaan jakaa toimivalle johdolle ja hallituksen jäsenille osakketa optioina, arvolla 185 eur, ja saaja saa muuttaa ne rahaksi 2 vuoden päästä.
    Perusteena sitoutuminen yhtiön toimintaan ja tulostavotteiden saavutus. olisi parempi sitouttaa osakkeenomistajia ja uskollisia sähkönostajia tai lämmön ostajia alentamalla hintaa ja näin palkita asiakkaita eikä aikoinaan poliittisin perusten valittuja hallituksen jäseniä, ei nämä jäset millään tavalla vaikuta yhtiön tulokseen. Tai voivat vaikuttaa päättämällä nostaa hintoja , että tulos tavoite nousee ja optiot laukeavat heille aina jatkossakin.
    Aika käsittämätöntä alkaa jakaa osakkeenomistajien osakevarallisuutta johdolle ja hallitukselle.

  • Nimetön

    Ehkäpä Leppäkosken Sähkö alkaa maksamaan 30 euroa osakkeelta osinkoa sen jälkeen kun pienosakkaat on ostettu pois hiekkaa tuomasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio