Kiinteistömaailman työntekijä huusi rasistisia solvauksia jalkapalloliigan ottelussa – Toimitusjohtaja: "Pahoittelen, jos jonkun mieltä on pahoitettu"

Työntekijä huuteli rasistisia solvauksia kesken Kiinteistömaailman virkistyspäivän.

Pekka Aho
Kiinteistömaailman työntekijä huusi rasistisia solvauksia jalkapalloliigan ottelussa – Toimitusjohtaja: "Pahoittelen, jos jonkun mieltä on pahoitettu"

Tunteet kävivät lauantaina kuumina myös kentän puolella. RoPS voitti ottelun maalein 4–2.

Markus Mäki

Rovaniemen Palloseura ja FC Inter Turusta kohtasivat lauantaina Rovaniemen keskuskentällä jalkapalloliigan ottelussa. Katsomossa herätti paheksuntaa eräs Kiinteistömaailman työntekijä, joka huusi ottelun aikana rasistisia solvauksia Interin senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandjille.

Huutelijalla oli päällään Kiinteistömaailman vihreä takki.

Kiinteistömaailma Rovaniemen toimitusjohtaja Mika Lehtiniemi, miten yrityksessänne suhtaudutaan rasismiin?

–Tietenkään emme ole rasisteja, vaan suosimme kaikkia ihmisiä eikä ihonvärillä tai kansalaisuudella ole meille mitään väliä. Meillä on paljon monikansallisia asiakkaita.

Olitte lauantaina paikan päällä katsomassa RoPSin peliä ja viettämässä samalla henkilökunnan virkistäytymispäivää. Katsomossa yksi työntekijöistänne huusi rasistisia solvauksia vierasjoukkueen ulkomaalaishyökkääjälle. Miksi tähän asiaan ei puututtu ottelun aikana?

–No me olimme vapaa-ajalla, ja jokainen tekee vapaa-ajallaan, mitä tekee.

Onko asiaa käsitelty sisäisesti ja onko siitä tulossa seuraamuksia tälle työntekijälle?

–Ei, pitäisikö olla? Tämä oli urheilutilanne ja siinä on käynyt niin kuin on käynyt. En pysty vastaamaan siihen sen enempää.

Ette näe ongelmaa siinä, että työntekijällä on Kiinteistömaailman takki päällä ja hän käyttäytyy näin?

–Pahoittelen, jos on jonkun mieltä pahoitettu.

Millaisen kuvan nämä tapahtumat antavat Kiinteistömaailmasta?

–Tämä on ikävää, että yksittäinen henkilö käyttäytyy näin huonosti. Itselläni ei ollut siinä tilanteessa riittävää tilanneherkkyyttä puuttua siihen. Virheistä pitää ottaa opiksi.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • kalle

    ”Kielenkäyttö kuin Kiinteistömaailman virkistyspäivillä”..heh.

    Aika ylimielisiä kommentteja toimitusjohtajalta!..ei näköjään ole tajuttu tämänpäivän tiedonkulun nopeutta. Itsekin käyn urheilutapahtumissa paljon, ja asusteista kyllä selviää edustamani yritys..
    eipä tulisi mieleenkään alkaa ketään solvaamaan ääneen….

  • Potkut-tulisi-monesta-paikasta

    Ensiksikin kiinteistövälittäjä ei ole koskaan vapaa-ajalla, vaan aina töissä ja edustamassa työnantajaansa. Toiseksi tämä antaa todella huonon kuvan Kiinteistömaailman arvoista, kun paikallisjohtaja ei oikeastaan näe mitään väärää tapahtuneessa. Itse sain sen kuvan, että tj olisi itsekin huudellut, jos olisi uskaltanut. Minä harkitsen seuraavan kerran asuntoa myydessäni tai ostaessani, että kannattaako tällaisen yrityksen kanssa olla tekemisissä. Se on todella alhaista alkaa taustan tai ihonvärin peusteella julkisella paikalla alkaa huutamaan törkeyksiä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio