Kiinasta tuli suurin suomalaisen sahatavaran ostaja – koko tavaraviennissä 30 prosenttia kasvua

STTHelsinki

Suomen tavaravienti Kiinaan kasvoi tammi-heinäkuussa 30 prosenttia viime vuodesta, selviää Tullin ulkomaankauppatilastoista.

Lähes kaikkien arvoltaan suurimpien tavararyhmien vienti Kiinaan kasvoi, Tulli kertoo. Eniten kasvua kertyi nikkelin viennissä. Myös sahatavaran, paperimassan ja elektroniikan komponenttien vienti kasvoi jyrkästi.

Kiina on nyt suurin suomalaisen sahatavaran vientimaa, kun vielä kolme vuotta sitten se ei ollut viiden suurimman ostajamaan joukossa. Sahatun puun vienti kasvoi tammi-heinäkuussa lähes 60 prosenttia viime vuodesta. Kiina on myös tärkein paperimassan ostaja.

Sen sijaan turkiksien vienti hiipui viisi prosenttia. Suomen turkisnahkaviennistä 40 prosenttia suuntautui Kiinaan.

Tuonti Kiinasta kasvoi 12 prosenttia. Kiinasta tuodaan varsinkin elektroniikkaa, tekstiilejä ja vaatteita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio