Kiinalainen televisiokanava kuvaa laajaa ohjelmaa juuri nyt Tampereella – tuottaja ihastui kaupunkiin: "Ollaan maailman saunapääkaupungissa"

Kuvausryhmä tekee Suomesta kaiken kaikkiaan viisi 20 minuutin kestoista jaksoa World Film Report -ohjelmasarjaan. Jaksot tulevat Kiinassa ulos lokakuussa.

LAURA TALVITIE / Aamulehti
Kiinalainen televisiokanava kuvaa laajaa ohjelmaa juuri nyt Tampereella – tuottaja ihastui kaupunkiin: "Ollaan maailman saunapääkaupungissa"

Kiinalainen televisiokanava CCTV kävi kuvaamassa jaksoja ohjelmasarjaan, joka käsittelee mm. elokuvia ja tv-sarjoja. Kuvassa Zhang Caiqing (vas.), Jiang Yifeng, Irene Liu sekä haastateltavana Antti Kulmala (Troll VFX).

Piritta RäsänenAamulehti

Kiinalainen televisiokanava CCTV-6 on kuvannut Tampereella uusia jaksoja World Film Report -ohjelmasarjaan.

World Film Report on Kiinan valtiollisella CCTV-6 -kanavalla seitsemäntoista vuoden ajan pyörinyt ohjelmasarja. Se käsittelee elokuvia, tv-sarjoja ja niihin liittyvää audiovisuaalista kulttuuria.

Tampereella kuvausryhmä on vieraillut muun muassa Mediapoliksen studioilla, Särkänniemen Angry Birds Land-puistossa ja Muumi-museossa.

Kuvausryhmä tekee Suomesta kaiken kaikkiaan viisi 20 minuutin kestoista jaksoa World Film Report -ohjelmasarjaan. Jaksot nähdään Kiinassa lokakuussa.

CCTV-6 -kanavan toimittaja ja tuottaja Irene Liu kertoo ihastuneensa Tampereessa erityisesti kaupungin ja luonnon tasapainoon.

–Täällä on kaupunkielämää, mutta silti rauhallista. Pidän siitä, että Tampere on muodostunut kahden järven väliin ja täältä löytyy myös metsää aivan kaupungin vierestä.

LAURA TALVITIE / Aamulehti
Kiinalainen televisiokanava CCTV kanavan toimittaja ja juontaja Irene Liu ihastui Tampereen rauhalliseen kaupunkielämään.

Kiinalainen televisiokanava CCTV kanavan toimittaja ja juontaja Irene Liu ihastui Tampereen rauhalliseen kaupunkielämään.

Kiinalainen toimittaja pääsi myös nauttimaan suomalaisesta saunasta, kun kuvausryhmä vieraili Rajaportin saunalla. Liu kertoo olleensa aiemmin vain höyrysaunoissa ja toteaa suomalaisen saunan olleen hänelle liian kuuma.

–Täytyihän se saunominen silti kokea kerran ollaan maailman saunapääkaupungissa, Liu sanoo ja nauraa.

Kuvausryhmä saapui Tampereelle perjantaina ja jatkaa matkaansa Helsinkiin maanantai-iltapäivänä. Tarkoituksena olisi vierailla myös Pohjois-Suomessa.

Maanantaiaamuna kuvausryhmä vieraili vielä kuvaamassa tamperelaisessa Troll VFX -tuotantotalossa, joka on tehnyt digitaalisia erikoistehosteita muun muassa uusimpaan Tuntematon sotilas -elokuvaan.

Tampereella kuvausryhmän apuna on toiminut kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampereen väkeä. Yhtiön liiketoiminnan kehitysjohtaja Ilkka Rahkonen kertoo, että kuvausryhmä on työskennellyt joka päivä aamukahdeksasta iltakymmeneen.

–Kuvausryhmä reissaa paljon ympäri maailmaa, mutta oli silti aidosti kiinnostanut Tampereesta. Ennen tänne tuloa he olivat kuvaamassa muun muassa Chicagossa.

Rahkonen kertoo kuvausryhmän olleen erityisen kiinnostuneita kaupunkiluonnosta, koulutuksesta ja lastenkulttuurista, kuten muumeista. Koulutuksen saralta mielenkiintoa herätti erityisesti Tampereen ammattikorkeakoulun Mediapolis-kampuksen ja Ylen yhteistyö.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio