Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Suomen Keskustanuorten valtuuskunta on hyväksynyt Pirkanmaan Keskustanuorten tekemän aloitteen, jonka mukaan bordellit on laillistettava Suomessa. Aloitteen tavoitteena on parantaa seksityöläisten työoloja ja turvallisuutta sekä poistaa ihmiskaupan haittoja.

Nykyinen lainsäädäntö edellyttää, että seksin myyntiin tapahtuu joko myyjän tai ostajan asunnossa, tai muutoin kyse on laittomasta parituksesta.

Pirkanmaan keskustanuorten mielestä tämä muodostaa merkittävän turvallisuusriskin seksin myyjälle, sillä tilat ovat yksityisiä eikä niissä ole mahdollista järjestää riittävää valvontaa,

Aloitteessa edellytetään säännöllisiä terveystarkastuksia bordellien työntekijöille. Niiden merkitystä korostetaan seksitautien leviämistä ehkäisevänä tekijänä. Laillisessa bordellissa myös asiakkaiden olisi todennettava taudittomuutensa.

Pirkanmaan Keskustanuoret vaatii myös reseptilääkkeiden omavastuun pienentämistä, toimenpiteitä sinkkujen hyvinvoinnin eteen ja avaruuspoliittisen linjapaperin laatimista järjestölle.


Kommentit (9)

  • Ari

    Kun on laillinen bordelli vartioituna ja naisilla säännöllinen lääkärintarkastus on homma turvallista ja tosiaan kontrolloitua ,ainakaan sinne ei ihmiskauppa ylety kun valvotaan ja varmaan nyt osa viranomaisista jotka pidättää käy itse vapaalla samoissa paikoissa jotka kontraa ,saissee jos ei niin muka olisi ,eli tekopyhää .

  • menetetty maa

    Suomi ON sulkeutunut yhteiskunta. Vähän vielä sivistymätön, juvenaali. Yhä ummistetaan silmät siltä raaalta totuudelta että seksuaalinen kanssakäyminen on yksi keskeisin tekijä henkisessä hyvinvoinnissa, eikä hyväksytä laillista, valvottua, kaikille turvallista toimintaa tälle markkina-alueelle. Ne päättävissä asemissa olevat muutamat rouvat ovat diktaattorin lailla saaneet pidettyä tämän tekopyhän tilanteen vaikka tietävät oikein hyvin mitä kaduilla ja kujilla tapahtuu. Suomi on kuin kirkko johon seksi ei kuulu sitä paheksutaan ja jopa kriminalisoidaan; mutta samalla hyveliputetaan homous.
    Outo maa oudot tavat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio