Käytetyn auton ostajan kannattaa tulla Tampereelle

Tampereen ja Uudenmaan keskimääräinen pyyntihintataso pysytteli Autovistan tilastojen mukaan toukokuun tapaan alle pääkaupunkiseudun vastaavan hintatason.

Tomi Vuokola
Käytetyn auton ostajan kannattaa tulla Tampereelle
Kari Hänninen

Käytettyjen autojen myyntihinnat ovat nousseet Suomessa keskimäärin puoli prosenttia toukokuusta kesäkuuhun, jolloin käytettyjen autojen hintaindeksin pisteluku oli 70,1.

Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna hinnat kuitenkin laskivat 1,5 prosenttia.

Hintojen kehitys ilmenee Autovistan keräämistä tilastoista.

Käytettyjen autojen hinnoissa on kuitenkin alueellisia eroja. Esimerkiksi Tampereen ja Uudenmaan keskimääräinen pyyntihintataso pysytteli toukokuun tapaan alle pääkaupunkiseudun vastaavan hintatason.

Oulussa, Turussa ja Jyväskylässä pyyntihinnat puolestaan keskimäärin nousivat suhteessa pääkaupunkiseudun hintoihin.

Autoliikkeiden varastoissa yli 90 päivää olleiden käytettyjen autojen osuus oli kesäkuussa 30,8 prosenttia. Yli 90-päiväisten osuus nousi kuukaudessa 1,6 prosenttiyksikköä. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna nousua kertyi 0,8 prosenttiyksikköä.

Varastopäivien keskiarvo oli kesäkuun lopussa koko maassa 86 (toukokuussa 81) päivää ja mediaani 50 (43) päivää.

Autovista on autoalan merkittävä yhteistyökumppani Suomessa. Se on tuottanut informaatiopalveluja ja sähköisiä työkaluja autokaupalle ja sen sidosryhmille yli 20 vuotta.


Kommentit (2)

  • Pettynyt

    Aiemmin olen päässyt tekemään hyviä autokauppoja Tampereella.
    Kuukauden takainen kokemus oli kuitenkin melkoinen. Ilmeisesti vanhemmalla autokauppiaalla oli vain huono päivä kun minua ”palveli”.
    Halvemmaksi tuli ostaa Etelä-Pohjanmaalta uusi vastaava kuin tarttua tamperelaisen mestarimyyjän tarjoukseen käytetystä. Käytettyä autoa kuvailtiin uuden veroiseksi, paikanpäällä autossa oli enemmän käytön jälkiä kuin mitä on yleensä 20v vanhoissa autoissa.

  • Nimetön

    Onko nyt kyse Tampereen Tampereesta vai jostain muusta Tampereesta? Ja entäs, miten pitää menetellä, kun olen täällä jo? Tulenko silti Tampereelle ja mihin niistä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio