Pirkanmaa

Käymäläseura Huussi sai Pirkanmaan ympäristöpalkinnon – toimintaa Afrikassa saakka

Toimintaa on laajennettu kotimaasta myös Afrikan maihin, joissa sanitaatio on yksi keskeinen arkipäivän ongelma.

Aamulehden arkisto
Käymäläseura Huussi sai Pirkanmaan ympäristöpalkinnon – toimintaa Afrikassa saakka

Huussi ry on tehnyt pitkäjänteistä työtä kuivakäymälöiden puolesta.

Kati KalliosaariAamulehti

Pirkanmaan ely-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2017 Käymäläseura Huussi ry:lle. Tunnustus myönnettiin pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä puhtaan veden, toimivan sanitaation ja kiertotalouden puolesta.

Yhdistys on vuonna 2002 perustettu kansalaisjärjestö, jolla on noin 500 jäsentä. Yhdistyksen toimipaikka on Tampere, mutta sen toimialueena on koko maailma.

Yhdistyksen kunnianhimoinen tavoite on tehdä kuivakäymälöistä kestävän kehityksen keskeinen osa, jotta myös tulevat sukupolvet voisivat nauttia puhtaasta vedestä ja terveellisestä ympäristöstä.

Toimintaa on laajennettu kotimaasta myös Afrikan maihin, joissa sanitaatio on yksi keskeinen arkipäivän ongelma.

Hämeenkyrölle kunniamaininta

Hämeenkyrö on vuonna 2017 ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana Pirkanmaalla lähtenyt Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku) -hankkeeseen.

Muualla Hinku-kuntia on ollut jo pitkään, ja niiden lukumäärä on tällä hetkellä 39. Hämeenkyrö on sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

10 700 asukkaan kunta tekee ennakkoluulottomasti työtä hiilipäästöjen vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio