Kari Väänänen lähtee Rovaniemen teatterista – Uuden taiteellisen johtajan etsintä aloitetaan välittömästi

Teatterinjohtaja Kari Väänänen jätti irtisanomisilmoituksen Alueteatteriyhdistyksen hallitukselle 23. tammikuuta.

Pekka Aho
Kari Väänänen lähtee Rovaniemen teatterista – Uuden taiteellisen johtajan etsintä aloitetaan välittömästi

Rovaniemen Teatterin koti on Alvar Aallon Lappia-talo. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

Vesa-Pekka HiltunenAlma Media

Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallitus päätti tiistaina myöntää eron teatterinjohtajalle Kari Väänäselle. Samalla se päätti laittaa taiteellisen johtajan paikan avoimeen hakuun ja käynnistää kutsumenettelyn. Hallitus kokoontui tiistaina.

–Päätimme käsitellä asian nyt, koska meidän pitää saada hakuprosessi käyntiin. Se vie oman aikansa, Lapin alueteatterin hallituksen puheenjohtaja Antti Väänänen perustelee.

Hallituksen päätöksellä Rovaniemen Teatteriin perustetaan taiteellinen jaos, joka suunnittelee teatterin ohjelmistoa hallintojohtaja Sari Alatalon johdolla siihen saakka, kunnes uusi taiteellinen johtaja aloittaa työnsä. Tulevan taiteellisen johtajan on määrä aloittaa 1. elokuuta tai sopimuksen mukaan.

Teatterinjohtaja Kari Väänänen jätti irtisanomisilmoituksen Alueteatteriyhdistyksen hallitukselle 23. tammikuuta. Hän erosi, koska Hannu Ovaskainen (kesk.) jatkoi alueteatterin hallituksessa.

Eroilmoituksen hyväksyminen tarkoittaa, että mikäli Kari Väänänen haluaakin takaisin, hän joutuu hakemaan paikkaa uudelleen. Toistaiseksi ei ole merkkejä siitä, että Väänänen olisi perumassa aikeitaan.

Kuinka teatterin kuohunta vaikuttaa uuden johtajan saamiseen ja teatterin kiinnostavuuteen työpaikkana?

–Toivottavasti ei vaikuta siihen. Sehän nähdään sitten, miten hakupapereita tulee.

Onko yhteydenottoja jo tullut?

–Ei ole minulle, mutta ei ne minulle varmaan tulekaan.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio