Karhu ryntäsi suoraan kohti – Matti Myllysen selkäpiitä karmiva karjunta tallentui videolle: "Ei tännepäin, p*rkele!"

Matti Myllynen
Karhu ryntäsi suoraan kohti – Matti Myllysen selkäpiitä karmiva karjunta tallentui videolle: "Ei tännepäin, p*rkele!"

Matti Myllynen kuvasi Ruotsin-metsästysreissullaan karmivan karhuvideon. Tämä on kuvakaappaus videolta.

Kaisa UusitaloAamulehti

Lappeenrantalainen Matti Myllynen kohtasi karhun silmästä silmään metsästysmatkalla Ruotsin Åselessa.

Katso alta järkyttävä tilanne:

 

Videolle tallentunut kohtaaminen otson kanssa oli käydä fyysiseksi, kun koiraa jahdannut täysikokoinen naaraskarhu vaihtoikin yllättäen suuntaa ja lähti juoksemaan suoraan Myllystä kohti.

–Väärä suunta! Ei tännepäin, ei tännepäin, ei p*rkele! Myllynen huutaa ja heittäytyy sivuun karhun tieltä.

Kamera kuvaa hetken ryteikköä, ja videon viimeisissä kuvissa näkyy vielä karhun perään lähtevä Tikru-koira. Myllynen kertoo, että onnistui juuri väistämään karhua.

–Karhu juoksi yli juuri siitä kohdasta, missä seison videolla. Minun ja karhun kasvojen välillä oli ehkä puoli metriä. Sitten se käänsi katseensa minua kohti ja katsoi silmiin. Kun koira lähti perään, niin karhukin viiletti karkuun.

Myllynen järjestää metsästysmatkoja eri puolille maailmaa, ja on kohdannut karhun läheltä ennenkin. Kohti juokseva karhu saa silti kokeneenkin metsästäjän kiroamaan.

–Ei siinä ehtinyt ajatella mitään tai edes pelätä. Tilanne oli ohi muutamassa sekunnissa. Jotkut laittoivat viestiä, että menivätkö housut vaihtoon, niin vastaus on että eivät menneet. Lähetin heti videon autossa odottaville kavereille, Myllynen kertoo.

Videolta paljastui yllätys

Kuvaushetkellä Myllynen, koira ja karhu ovat alueella, jossa heidän metsästysporukallaan ei ollut karhunkaatolupaa. Metsästäjät olivat nähneet karhun useita kertoja päivän aikana, ja Myllynen yritti koiran avulla ajaa karhua alueelle, jossa sen saisi kaataa. Karhu kuitenkin rynnisti Myllysen ohi takaisin toisen metsästysporukan alueelle.

–Ruotsalainen nalle ei varmaan ymmärtänyt suomalaista huutoa, Myllynen vitsailee.

Kun Myllynen tilanteen jälkeen lähetti videon autossa odottaville ystävilleen, jahti loppui siihen. Ei kuitenkaan itse tilanteen vuoksi vaan siksi, että Myllysen ystävät huomasivat videolla myös karhunpennun. Myllystä päin rynnännyt karhu olikin emo, ja pentukarhun emon ampuminen on metsästysrikos.

–Oli ihan tuuria, että pojat kerkesivät soittaa pennusta. Emokarhu tuli vähän tilanteen jälkeen meidän alueellemme ja olisimme juuri saaneet sen kaadettua. Yksi sekunti videolla paljasti, että kyseessä olikin emokarhu poikasineen, Myllynen sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • eukko

    Noin sitö sitten paljastettiin miten saalista eli karhua yritetään ajaa millä konstilla tahansa meidän porukan haaviin. Sikamaista. Jos se karhu olusi kerennyt sinne niin olisi tapettu ja pentu jätetty metsään.. Että näin bisnestä tehdään.

  • Turvallisuuden irvikuva

    Näin tuon videon nyt ensimmäisen kerran, ja kyllä jos tuota videota tulkitsee terveellä järjellä, niin metsästysjärjestöjen ja viranomaisten kannattaisi oikeasti harkita koirien käytön kieltämistä jahdeissa, missä koira hakee sen eläimen siihen metsästäjän eteen. Perusteluni on se, että metsästyslaki edellyttää metsästettävän kohteen kunnollista tunnistamista ja turvallista laukausta. Tuollaisessa kaaoksessa ei ole mitään turvallista. Video on siitä lahjomaton todiste. Metsästystapoihin on saatava konkreettinen muutos, koska tuollaisenaan se aiheuttaa aivan varmasti vain lisää ihmisvahinkoja ja haavakkoeläimiä. Vaikka se ajon/ haun kuuntelu ja seuranta onkin hieno kokemus, mutta oikeasti tuossa oli kaikki ainekset kuolemanvaaraan.
    Tästä kannattaa oikeasti aloittaa rakentava keskustelu ja aloite pitää syntyä Riistakeskuksessa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio