Kansanedustajan avustaja joi vahingossa jäähdytysnestettä – Luuli punaiseksi Jaffaksi, juotettiin sairaalassa humalaan hoitokeinona

Jukka Salmen Facebook
Kansanedustajan avustaja joi vahingossa jäähdytysnestettä – Luuli punaiseksi Jaffaksi, juotettiin sairaalassa humalaan hoitokeinona

Kuva on otettu Jukka Salmen luvalla Facebookista. Mies selvisi myrkytysvaarasta säikähdyksellä.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Pirkanmaalaisen kansanedustajan Sari Tanuksen (kd) miesystävä ja puolueen avustaja Jukka Salmi joutui uskomattomalle sairaalareissulle maanantaina.

Helsinkiläinen Salmi ei muistanut, että oli laittanut autonsa lopun jäähdytysnesteen limsapulloon. Hän joi pullosta janoonsa ison kulauksen.

–Luulin sitä punaiseksi Jaffaksi, koska neste oli punaista, Salmi kertoo Aamulehdelle.

Jäähdytysneste alkoi heti polttaa vatsaa ja ruokatorvea. Salmi soitti Myrkytyskeskukseen ohjeita.

–Sieltä sanottiin, että aine voi olla tappavan vaarallista, heti tänne ja jonon ohi, Salmi kuvaa ohjeita.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti. Salmi kertoi asiasta myös Facebook-sivuillaan.

Yllätys sairaalassa oli melkoinen, kun Salmi kuuli hoito-ohjeet. Hänelle tuotiin litran kannu 96-prosenttista alkoholia, joka oli lantrattu tuoremehulla. Ohjeena oli juoda koko kannullinen. Suhde oli yhden suhde viiteen ja tavara oli Salmen mukaan todella vahvaa.

–Kun oli juonut kaksi lasillista, tiesi juoneensa. Kyllähän se tosi nopeasti meni päähän.

Seuraavana päivänä Salmella oli valtava krapula.

–Seuraava päivä meni toipumiseen.

Esimerkiksi Työterveyslaitoksen sivuilta löytyy ohje, että etyleeniglykolin eli jäähdytysnesteen ensiavuksi voi antaa aikuiselle tietyissä tapauksissa alkoholia. Kenenkään ei pidä ryhtyä omin päin hoitamaan itseään.

Myrkytystietokeskuksen mukaan etyleeniglykoli on erittäin myrkyllinen aine. Aina, jos epäillään että etyleeniglykolia on nielty, tulee potilas toimittaa lääkäriin tai sairaalaan.

Salmi kertoi tapauksesta sen takia, että aikuiset tajuaisivat, kuinka vaarallista jäähdytysneste on.

–En tajunnut sitä itse. Onni onnettomuudessa oli, että tämä sattui omalle kohdalle eikä lapsille. Lapsiperheissä on usein jäähdytysnestettä autotallissa. Toivottavasti ihmiset ovat varovaisia, hän muistuttaa Aamulehdelle.

Mies on jo toipunut vahingosta.

–Olen tosi onnellinen, että taisin selvitä tilanteesta isolla säikähdyksellä ja jonkinasteisella häpeäntunteella.

Musta huumorikin on käytössä.

–Nyt jo hieman mustalla huumorilla mietin, että jos soten valinnanvapaus olisi jo toiminnassa, olisin saanut kunnalta palvelusetelin ja olisin voinut hakeutua hoitoon yksityiseen ravitsemusliikkeeseen, Salmi kertoo Facebookissa.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • Maalaisjärki

    Oksenna mahalaukku tyhjäksi ja heti, ennenkuin mikään ehtii imeytyä.
    Ensimmäinen , tärkein ja nopein hoitokeino.

  • Ville Tampere

    Hyvä ettei joku sivullinen joutunut kärsimään. 1/3 L nestettä ei montaa centiiä maksa. Limsapuloon hyvä Sylvi, Hyvä että mies säilyi isommitta vammoitta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio