Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tunkeutui eduskunnassa sinisten ryhmähuoneeseen – viskoi alkoholijuomia lattialle eikä totellut ministerin poistumispyyntöä

Työministeri JariLindström yritti puhumalla rauhoitella kansanedustaja.

TOMMI PARKKONEN
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tunkeutui eduskunnassa sinisten ryhmähuoneeseen – viskoi alkoholijuomia lattialle eikä totellut ministerin poistumispyyntöä

Teuvo Hakkarainen valittiin viime kesäkuussa Jyväskylässä perussuomalaisten 2. varapuheenjohtajaksi.

Lauri NurmiAamulehti

Eduskuntaryhmien pikkujouluissa koettiin viime perjantain vastaisena yönä uhkaava tilanne.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tunkeutui sinisten ryhmähuoneeseen ja alkoi heitellä siellä olleita alkoholijuomia lattialle.

Aamulehden saamien silminnäkijäkertomusten mukaan Hakkarainen käyttäytyi aggressiivisesti ja uhkaavasti, kun työministeri Jari Lindström (sin.) pyysi häntä poistumaan sinisten ryhmähuoneesta.

Lindström yritti puhumalla rauhoitella juomia lattialle heitellyttä kansanedustaja Hakkaraista.

Lindström joutui silminnäkijäkuvausten mukaan perääntymään tilanteesta, jotta hänen ja Hakkaraisen välille ei olisi syntynyt käsirysyä.

–Kutakuinkin näin tapahtumat ovat edenneet. Ikävä tapaus, kommentoi sinisten eduskuntaryhmän tiedottaja Meri Leppänen.

Leppänen kertoo, että hän ei itse nähnyt tapausta.

Hakkarainen kirjoitti viime perjantaina Facebook-päivityksen, jossa hän kertoi käyttäytyneensä sopimattomasti kansanedustajakollegaansa kohtaan.

–Minun on pyydettävä anteeksi. Eilen eduskuntaryhmät järjestivät ryhmien ja toimittajien perinteiset pikkujoulut. Olen käyttäytynyt juhlissa sopimattomasti kansanedustajakollegaa kohtaan, Hakkarainen kirjoitti, mutta ei kertonut tarkemmin, mitä eduskuntaryhmien pikkujouluissa oli tapahtunut.

Teuvo Hakkarainen valittiin viime kesäkuussa Jyväskylässä perussuomalaisten 2. varapuheenjohtajaksi. Kolme päivää puheenjohtajavalintojen jälkeen 20 kansanedustajaa loikkasi perussuomalaisista ja alkoi perustaa sininen tulevaisuus -puoluetta, joka rekisteröitiin puoluerekisteriin syksyllä. Loikkareista yksi, Ritva Elomaa, palasi perussuomalaisiin.

Perussuomalaiset, siniset ja kokoomus järjestivät torstai-iltana pikkujoulunsa eduskunnassa.

Samaan aikaan eduskunnassa oli meneillään täysistunto, jossa kansanedustajat keskustelivat alkoholilaista. Salissa pidettiin illalla ja yöllä puheenvuoroja alkoholin aiheuttamista haitoista.

Samaan aikaan liiallinen alkoholinkäyttö johti uhkaavaan tilanteeseen eduskunnassa. Useiden silminnäkijöiden mukaan kansanedustaja Hakkarainen oli voimakkaasti päihtynyt.

Perinteisesti eduskuntaryhmien samanaikaiset pikkujoulut ovat olleet lämminhenkinen tapahtuma, jossa eri puolueita edustavat poliitikot ja muut työntekijät ovat kiertäneet eduskuntaryhmien ryhmähuoneissa joulutunnelmia vaihtamassa.

–Perinne on ollut lämminhenkinen, toimiva ja sopuisa, arvioi sinisen eduskuntaryhmän pääsihteeri Jouni Westling.

Aamulehti ei maanantaina päivällä tavoittanut kansanedustaja Hakkaraista kommentoimaan tapahtunutta.

Tässä Teuvo Hakkaraisen Facebookissa julkaisema anteeksipyyntö pikkujouluihin liittyen:

Edit klo 17.52: Lisätty, että Meri Leppänen ei nähnyt tapausta.


Lue myös nämä


Kommentit (27)

  • Ministerisainesta

    Hyvä Teukka! Jatka samaanmalliin. Siinä meillä parasta A-ryhmää oleva kansanelätti kovalla liksalla. Tääkin juttu vain harjataan. Ja homma jatkuu hoidossa käynneillä. Samanlaisia puupäitä koko Arkadian-sirkus. Kuinkahan kauan Suomi-lampaat tätä menoa sietävät?

  • Suomi nousuun 🚀.

    Se mitä Hakkarainen teki on anteeksiantamaton teko kansanedustajalta joiden pitäisi näyttää mallia kansalaisille. Mitä Hakkaraiseen muuten tulee niin oli miehellä sen verran selkärankaa ette huijannut häntä äänestäneitä kansalaisia ja loikannut siniseen tulevaisuuteen. Eduskunta on pienoismalli koko Suomen kansasta joukkoon mahtuu myös katteettomia lupauksia antavia turhanpäiväisiä korupuheita pitäviä minä edustajia. Tuntuu että lait joita sorvataan Arkadianmäellä eivät koske kansanedustajia?? ym ym siellä työskenteleviä henkilöitä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio