Kannattaako lonkeroa edelleen hakea laivalta? Vertasimme suosikkijuoman uudet hinnat maalla ja merellä – litrahinnoissa isoja eroja

Moni voi miettiä, kannattaako laivamatkailusta luopua nyt, kun vahvat alkoholit tulivat ruokakauppoihin. Nopea hintavertailu tamperelaiskauppojen sekä Tallink Siljan nettisivujen välillä osoittaa, että ainakin suosittu vahva lonkero on edelleen huomattavasti halvempaa merellä.

Silja Viitala
Kannattaako lonkeroa edelleen hakea laivalta? Vertasimme suosikkijuoman uudet hinnat maalla ja merellä – litrahinnoissa isoja eroja

24 tölkin pakkaus 5,5 -prosenttista Hartwall Long Drinkiä 0,33 litran tölkeissä maksaa merellä 17,90 euroa. Kuvituskuva.

Emilia Tykki, Tiina ElliläAamulehti

Aamulehden hintavertailu uudenvuodenpäivän aamuna osoitti, että vahvojen alkoholijuomien hinnoissa on eroja. Monia vahvoja juomia saa nyt huomattavasti halvemmalla päivittäistavarakaupasta kuin Alkosta.

Kannattaako juomien ostaminen Tallinnan laivalta edelleen?

Lonkero edelleen merellä edullisempaa

Otetaan esimerkiksi vahva lonkero, joka on kauppoihin tulleiden uusien tuotteiden povattu hitti. Kauppiaat ovat ennustaneet, että kyseisen tuotteen myynti räjähtää ja hinta romahtaa.

Vertasimme, mitä maksaa suosittu Hartwall Original Long Drinkin 6-pack, 0,33 litran tölkeissä, alkoholipitoisuus 5,5 %

Hinta Prismassa: 13,92 euroa. Yhden tölkin hinta 2,30 euroa. Litrahinta 6,58 e/l.

Hinta K-Citymarketissa: 15,18 euroa. Yhden tölkin hinta 2,60 euroa. Litrahinta 7,21 e/l.

Hinta Lidllissä: 14,94 euroa. Yhden tölkin hinta 2,49 euroa. Litrahinta 7,09 e/l.

Hinta Tallinkilla ja Siljalla: 8,90 euroa. Yhden tölkin hinta 1,48 euroa. Litrahinta 4,49 e/l.

Tuplasti isompi pakkaus lähes 10 euroa halvempi

Pakkausten koot vaihtelevat maalla ja merellä. Tallink Siljan laivoilla on saatavilla lähinnä 24 tölkin pakkauksia, kun taas Tamperelaisissa päivittäistavarakaupoissa tehdyn kierroksen perusteella suurimmat pakkaukset ovat 12-packeja.

24 tölkin pakkaus 5,5 -prosenttista Hartwall Long Drinkiä 0,33 litran tölkeissä maksaa merellä 17,90 euroa. Yhdelle tölkille tulee hintaa 0,74 euroa. Pakkauksen litrahinta on 2,26 e/l.

Erot hinnoissa ovat huomattavia. Merellä tuplasti isompi pakkaus maksaa lähes 10 euroa vähemmän.

Mitä maksaa 12-pack vastaavaa juomaa Tampereen kaupoissa?

12-packin hinta Prismassa: 27,84 euroa. Yhden tölkin hinta 2,32 euroa. Litrahinta 6,58 e/l.

12-packin hinta K-Citymarketissa: 29,88 euroa. Yhden tölkin hinta 2,49 euroa. Litrahinta 6,58 e/l

Tamperelaiskaupoista vahvempaa Olvia, mutta pienempiä pakkauksia

Merellä Olvia myydään merellä 24 tölkin pakkauksissa 0,33 litran tölkeissä hintaan 13,50 euroa, litrahinta 1,70 euroa.

Juoman alkoholipitoisuus on 4,7 %. Tamperelaiskaupoista on mahdollista ostaa samaa juomaa hitusen vahvempana, Tampereen päivittäistavarakaupoissa myytävien Olvi Sandelsien alkoholipitoisuus on 5,3 %.

Tamperelaiskaupoissa Sandelsia saa kahdeksan tölkin pakkauksissa, joten hintojen suora vertaaminen ei ole mielekästä. Kolmanneslitran Olvi Sandels -olut, jonka alkoholipitoisuus on 5,3 prosenttia, maksaa Prismassa 8 kappaleen pakkauksessa 13,20 euroa. K-Citymarketissa ja Lidlissä tuotetta ei ollut tarjolla.

Myös kestosuosikki Lapin Kulta on merellä saatavissa 24 tölkin pakkauksissa, kun tamperelaiskauppojen hyllyissä on ainakin toistaiseksi vain 8-packeja.

Laivalla 24 tölkin pakkaus Lapin Kultaa maksaa 13,90 euroa, litrahinta 1,76.

Kahdeksan kappaleen pakkaus 0,33-litraista Hartwall Lapin Kultaa, jonka alkoholipitoisuus on 5,2 prosenttia, maksaa Prismassa 13,92 euroa. K-Citymarketissa ja Lidlissä tuotetta ei 1. tammikuuta ollut saatavilla.

Katso Aamulehden laaja hintavertailu Tampereelta: Näin paljon vahvat alkoholijuomat maksavat Tampereen kaupoissa


Lue myös nämä


Kommentit (55)

  • Artsi, Tampere

    Alko taitaa menettää myyntiään eniten Torniossa, josta vastaavasti käydään Haaparannan Systembolagetissa, minkä hintataso varsinkin eräiden tuotteiden kohdalla ovat jääneet jälkeen (esimerkkinä puna-, valko- ja roséviinit).

  • PJänis

    Minä ostan Saksasta 24 tölkin lodjun 14€lla – ei paljon kitumarketit tai laivat ole vuosikymmeniin olleet hankintapaikkoja saati alkot.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio