Pirkanmaa

Kangasalan vanha bussiasema puretaan – Paikalle rakennetaan kerrostalo ja parkkihalli

Kangasalan linja-autoaseman korttelin rakennustyöt käynnistyvät 23. huhtikuuta 2018.

Jukka-Petteri Eronen
Kangasalan vanha bussiasema puretaan – Paikalle rakennetaan kerrostalo ja parkkihalli
Jorma HuovinenAamulehti

SSR Länsi-Suomi Oy aloittaa Kangasalan linja-autoaseman korttelin uudisrakentamisen ensi viikon maanantaina 23. huhtikuuta.

Työmaa aidataan rakentamisen ajaksi. Rakennustyöt aloitetaan kunnallistekniikan verkostosiirroilla ja vanhan linja-autoaseman purulla.

Kortteliin rakennetaan kaksi kerrostaloa ja uusi parkkihalli.

Ensimmäisen talon ja parkkihallin rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2019.

Rakentaminen aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyiden muutoksia linja-autoaseman seudulle.

Parkkihalliin ajetaan Torikadulta

Vanhan linja-autoaseman viereinen ajoluiska maanalaiseen Kangasalan kaupungin ja Kangasalan Pysäköinti oy:n parkkihalliin on pois käytöstä koko rakentamisen ajan.

Ajo parkkihalliin tapahtuu Torikadulta. Samalla muutetaan Torikadun ajo parkkihalliin kaksisuuntaiseksi.

Linja-autoliikenteen suunta vaihtuu rakentamisen ajaksi Myllystenpohjantieltä Onnikkatielle päin.

Bussipysäkit sijaitsevat rakentamisen aikana torin paikoitusalueen vieressä sekä kirjastotalon edessä.

Ensimmäiseksi tehdään kunnallistekniset verkostosiirrot Tampereentiellä ja Myllystenpohjantiellä, joten Myllystenpohjantie on suljettuna liikenteeltä arviolta kolme viikkoa.

Vain bussiliikenne sallitaan Myllystenpohjantien suuntaan. Muun liikenteen kiertotie ohjataan Kuohunharjuntien ja Torikadun kautta.

Aseman purkaminen alkaa toukokuussa

Kangasalan vanhan linja-autoaseman purkaminen alkaa toukokuun puolivälissä. Työn arvioidaan kestävän kuusi viikkoa.

Ensimmäisen uuden kerrostalon ja parkkihallin rakennustyöt alkavat heinäkuussa. Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan syksyllä 2019.


Kommentit (8)

 • Nimetön

  ”Miten niin vanha linja-autoasema? Muistan kun tämä uusi linja-autoasema oli juuri rakennettu. Ei siitä aikaa kovin kauaa ole.
  Kangasalan vanha linja-autoasema on purettu jo ajat sitten se purettiin sen jälkeen kun uusi valmistui, muistan kun odotin siinäkin linja-autoa.
  Melko uusia rakennuksia sitä puretaan. Olikohan taas joku homejuttu?”

  Kangasalla vaikuttavan homesienen nimi Fungus Auvinensis.

 • Nimetön

  Vanha Fungkistyylinen linja-autoasema olisi ollut risteyksessä kirkkoa vastapäätä kylän kaunistus jos olisi saanut olla. Siinä oli sentään linja-autoaseman lisäksi kioski, Messukylänsähköliike ja taksiasema. Takana oli vielä paikka kylän pultsareillekin. Paikalla ei ole enää mitään.
  Nyt ollaan jo purkamassa uutta linja-autoasemaa vanhana linja-autoasemana.
  Kaikki valittaa rahan puutetta. Silti ihmettelen miksi miljoonien arvoisia rakennuksia ensin pystytään rakentamaan ja jo muutaman vuosikymmenen jälkeen jo purkamaan?
  Ennen vanhaan oli niin, että kun isoisän isä rakensi niin pojan pojat purki mutta nykyään näyttää siltä, että kun isä jotain rakentaa niin poika jo purkaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio