Pirkanmaa

Kangasalan tulipalossa kuolivat äiti ja poika – Talon omistaja oli hetkellisesti muualla: "Ei voida tietää, mikä epäillyn tarkoitus oli"

Kahdesta murhasta epäiltyä nuorta tamperelaisnaista vastaan on nostettava syyte viimeistään 2. päivä helmikuuta.

Jari Toivonen / Aamulehden arkisto
Kangasalan tulipalossa kuolivat äiti ja poika – Talon omistaja oli hetkellisesti muualla: "Ei voida tietää, mikä epäillyn tarkoitus oli"

Tamperelaisnaisen epäillään sytyttäneen sukulaistensa talon palamaan. Kangasalan Vatialassa sijaitseva omakotitalo tuhoutui tulipalossa pahoin. Palon seurauksena kuoli kaksi ihmistä.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Kangasalla palaneeseen omakotitaloon liittyvien murhaepäilyjen esitutkinta on lähes valmis. Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisarion Jari Kinnusen mukaan esitutkinta on ollut alusta alkaen kohtuullisen selvää.

–Epäselviä asioita ei enää ole, mutta odotamme oikeuslääketieteellistä lausuntoa sekä palotutkintaa koskevaa aineistoa. Sen jälkeen on vielä epäillyn kuuleminen niistä.

Kahdesta murhasta sekä törkeästä vahingonteosta epäiltyä nuorta tamperelaista naista vastaan on nostettava syyte helmikuun 2. päivään mennessä. Kinnusen arvion mukaan Kangasalan polttosurmia käsitellään käräjillä todennäköisesti tästä kahden viikon kuluttua, helmikuun puolivälissä.

Äiti ja poika kuolivat

Omakotitalo paloi raunioiksi Kangasalan Vatialassa viime marraskuun 9. ja 10. päivän välisenä yönä. Tamperelaisen, vuonna 1988 syntyneen naisen epäillään sytyttäneen talon palamaan, minkä seurauksena kaksi ihmistä menetti henkensä. Perheen poika, vuonna 1954 syntynyt mies kuoli liekkeihin. Hänen äitinsä, vuonna 1934 syntynyt nainen saatiin pahoin loukkaantuneena ulos palavasta talosta, mutta hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Poliisi otti jo paloyönä kiinni tamperelaisen naisen epäiltynä kahdesta murhasta. Hän on sukua talon asukkaille, mutta ei asunut talossa.

–Jos ihminen poltetaan elävältä, on se kohtuullisen raaka tekotapa, kommentoi rikosylikomisario Jari Kinnunen tapahtunutta tuoreeltaan marraskuussa.

Katso video palopaikalta:

 

Omistaja oli hetkellisesti poissa

Kinnunen toteaa, että palaneen talon omistaja, vuonna 1943 syntynyt mies, oli palon syttymishetkellä hetkellisesti poissa kotoaan. Hän ei ota kantaa siihen, oliko epäillyn tarkoitus kohdistaa epäilty tekonsa myös talon omistajaan.

–Sitä ei voida tietää, mikä epäillyn tarkoitus olisi ollut, jos omistaja olisi ollut paikalla.

Kinnunen ei myöskään arvioi sitä, kuinka pitkään epäilty oli suunnitellut epäiltyä tekoa.

–Sen ratkaisee käräjäoikeus.

Kinnunen toteaa epäillyn kertoneen omaa osuuttaan tapahtumien kulkuun. Hän ei kommentoi epäillyn motiivia.

Jari Toivonen / Aamulehden arkisto
Rikosylikomisario Jari Kinnunen arvioi, että Kangasalan murhaepäilyjen käsittely alkanee käräjillä helmikuun puolivälissä.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen arvioi, että Kangasalan murhaepäilyjen käsittely alkanee käräjillä helmikuun puolivälissä.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Poliisin mielestä tekotapa oli kohtuullisen raaka. Eiköhän se kuitenkin ollut pikemminkin kohtuuttoman raaka.

  • Nimetön

    Jos polttaminen on kohtuullisen raakaa, mikä on erityisen raakaa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio