Pirkanmaa

Kangasala yhtiöittää elinkeinopalvelunsa – Uuden yhtiön nimeksi Business Kangasala Oy

Osakeyhtiömallisen toiminnan uskotaan palvelevan yrityselämää nykyistä paremmin.

Satumaari Ventelä
Kangasala yhtiöittää elinkeinopalvelunsa – Uuden yhtiön nimeksi Business Kangasala Oy

Kangasalan kaupunginvaltuusto kokoustaa Kangasala-talossa.

Kati KalliosaariAamulehti

Kangasalan kaupunki järjestää elinkeinopalvelunsa jatkossa yhtiömuotoisena. Tämä tukee Kangasalan tavoitetta profiloitua entistä vahvemmin elinkeinotoimintaan keskittyvänä kuntana.

Osakeyhtiömallisen toiminnan uskotaan palvelevan Kangasalan yrityselämää nykyistä paremmin. Perustettavan yhtiön toimialana on tuottaa julkiselle sektorille elinkeinotoimen kehittämis- ja yrityspalveluja. Yhtiön nimi on Business Kangasala Oy.

Elinkeinoyhtiö voi laajentaa tai supistaa toimintaansa tilanteen mukaan. Kangasalle on lähivuosina valmistumassa kolme uutta yritysaluetta: Saarenmaa, Lamminrahka ja Tarastenjärvi.

Henkilöstö siirtyy

Kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan hyväksyä yhtiön perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen sekä oikeuttaa kaupunginjohtajan päättämään henkilöstönsiirtosopimuksesta.

Perustettavan yhtiön osakepääoman kattamiseen on varauduttu kaupungin talousarviossa.

Vuosittainen toiminta rahoitetaan siten, että osana valtuuston hyväksymää talousarviota myönnetään avustus, joka vastaa yhtiöltä tilattavaa toimintaa. Lähtökohtana on, että yhtiö tuottaa kaupungille samat elinkeinopalvelut kuin nykyisin omana tuotantona tehdään.

Yhtiölle kootaan hallitus, joka koostuu luottamushenkilöistä, elinkeinoelämää tuntevista hallitusammattilaisista ja viranhaltijoista.

Elinkeinopalvelujen vakituinen henkilöstö siirtyy perustettavan elinkeinoyhtiön palvelukseen. Määräaikainen henkilöstö siirtyy erillisharkinnan mukaan voimassa olevan palvelussuhteensa mukaisesti. Henkilöstön siirrosta laaditaan erillinen sopimus Kangasalan kaupungin ja yhtiön kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio