Pirkanmaa

Kalastuksen valvontaa tehostetaan Pyhäjärvellä – Tavoitteena saada kalastajat ja ravustajat maksamaan lupamaksuja

Viime vuonna alueen valvojat ovat joutuneet tekemään rikosilmoituksia ja näyttömääräyksiä sekä jakamaan kymmeniä huomautuksia erilaisten rikkomusten takia.

Elias Lahtinen / Aamulehden arkisto
Kalastuksen valvontaa tehostetaan Pyhäjärvellä – Tavoitteena saada kalastajat ja ravustajat maksamaan lupamaksuja

Kalastuslupien lunastaminen on nykyään helppoa. Sekä paikalliset luvat että valtion kalastonhoitomaksun voi lunastaa verkosta.

Piritta RäsänenAamulehti

Kalastuksenvalvontaa on tehostettu Tampereen ja Lempäälän välisellä Pyhäjärvellä viime vuosien aikana.

Valvonnan tavoitteena on varmistaa, että kalastaminen tapahtuu alueella kalastusmääräyksien mukaisesti ja alueen kalastajat ja ravustajat maksavat tarvittavat lupamaksut.

Viime vuonna yleisimmät Pyhäjärvellä valvonnassa havaitut rikkomukset olivat tarvittavien yhteystietojen puuttuminen pyydyksistä ja luvaton kalastus. Myös pyydysten puutteellista merkintää, kiellettyjä pyyntitapoja ja valtion kalastonhoitomaksun puuttumisia havaittiin.

Rikkomusten takia alueen valvojat ovat joutuneet tekemään rikosilmoituksia ja näyttömääräyksiä sekä jakamaan kymmeniä huomautuksia.

Avovesikauden aikana Valvontaa tehdään eri puolilla Pyhäjärveä kuluvan avovesikauden aikana. Toimeksiannon valvonnalle on antanut Pirkkalan kalastusalue.


Kommentit (2)

 • Kalamies

  Hienoa kuulla, että valvontaa tehostetaan. Nykyisten rajoitteiden teho jää heikoksi, kun niitä ei noudateta, eikä olematon valvonta edistä asiaa.

  Näsijärven puolella tekee pahaa katsoa, kuinka ihmiset nostaa alamittaista kuhaa kilo tolkulla veneeseen. Samalla hukataan kalan paras kasvupotentiaali ja suositaan populaatiossa hidaskasvusia yksilöitä, kun nopeakasvuiset yksilöt poistetaan jo ennen lisääntymisikää.

  Jos joku aivastaakin linnunpesän lähellä, sitä on hyvin nopeasti syytteessä. On kuitenkin ihan ok, piirittää kalojen kutualueet verkoilla ja noukkia kutupesiä vartioivat kuha-koiraat jigiä roikottamalla. Parhaitenhan ne kutupaikat tunnistaa siitä, että paikalla on vähintään viisi venettä yötä päivää partioimassa ja pohjasta kaloja ronkkimassa. Kivaahan se toki on, mutta onko siinä mitään järkeä?

  Vai että oli ennen kaikki paremmin ja kalatkin isompia? Jep jep, sitä ei ole vaikea uskoa, kun asiat tehdään edellen ”niin kuin aina ennenkin”. Ahneusko meidän kalastuskulttuuria ohjaa vai onko kyse vain tyhmyydestä? Kyllä sitä isoa kalaa tulee, kun sen antaa vain kasvaa. Päästetään ne pienet kalat takaisin, lasketaan verkot vasta kutuajan jälkeen ja luovutaan niden pienisilmäisten verkkojen käytöstä. Valiettavasti tässäkin taitaa vain käydä niin, että nuoret ja tulevat sukupolvet joutuvat lopulta tämänkin sotkun hoitamaan, kun me ei ahneuksissamme siihen kyetä.

 • Rennie

  Nyt vasta aletaan huomaamaan myös ne ketä sitä rapuruttoa levittävät…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio