Kaksi TKL:n bussia törmäsi toisiinsa pysäkillä Vuoreksessa – Erittäin liukkaalle onnettomuuspaikalle oli vain hetkeä aiemmin tilattu hiekkaa

Toinen linja-autoista oli myöhässä aikataulustaan, minkä vuoksi bussit osuivat pysäkille poikkeuksellisesti yhtä aikaa. Onnettomuuspaikka oli erittäin liukas.

Lukijan kuva
Kaksi TKL:n bussia törmäsi toisiinsa pysäkillä Vuoreksessa – Erittäin liukkaalle onnettomuuspaikalle oli vain hetkeä aiemmin tilattu hiekkaa

Kaksi TKL:n 5-linjan bussia kolaroi aamulla Vuoreksen koulun kohdalla. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti törmäyksessä, mutta toisen linja-auton kuljettaja vietiin tarkastettavaksi työterveyteen.

Kaisa UusitaloAamulehti

Vuoreksessa sattui linja-autojen peräänajo torstaiaamuna. Kaksi TKL:n 5-linjan bussia kolaroi Vuoreksen koulun kohdalla. Törmäyksestä ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja, mutta toisen auton kuljettaja vietiin työterveyteen tarkastettavaksi.

Liikennemestari Timo Kortteisto TKL:ltä kertoo, että toinen busseista oli myöhässä aikataulustaan, minkä vuoksi autot osuivat pysäkille poikkeuksellisesti yhtä aikaa.

–Toinen autoista oli pysäkillä, kun toinen tuli siihen. Liukkaalla kelillä perästä tullut auto ei sitten pysähtynytkään niin kuin olisi kuvitellut, Kortteisto sanoo.

Lukijan kuva
Toisen linja-auton takaosaan tuli suuri reikä ja jäähdytysnesteet valuivat ulos. Kumpikaan peräänajossa osallisena olleista autoista ei voinut jatkaa matkustajien kuljettamista.

Toisen linja-auton takaosaan tuli suuri reikä ja jäähdytysnesteet valuivat ulos. Kumpikaan peräänajossa osallisena olleista autoista ei voinut jatkaa matkustajien kuljettamista.

Linja-autot vaurioituivat törmäyksessä niin pahasti, että matkustajat joutuivat jäämään kyydistä ja odottamaan seuraavaa autoa. Toisen auton tuulilasi rikkoontui, ja toisen perään tuli reikä ja jäähdytysnesteet valuivat ulos.

Kortteiston mukaan toinen autoista pystyttiin ajamaan varikolle, mutta toinen jäi pysäkille odottamaan hinausta.

–En nyt tarkalleen tiedä, onko sitä vielä saatu vietyä. Ensin täytyy saada kadut sellaiseen kuntoon, että bussi voidaan myös turvallisesti hinata pois eikä lisää vastaavia onnettomuuksia satu.

Matkustajat jäivät pysäkille odottamaan seuraavaa autoa. Paikalle lähetettiin myös yksi korvaava auto. Kortteiston mukaan tie oli onnettomuuspaikan kohdalla erittäin liukas ja siihen oli hetkeä ennen törmäystä tilattu hiekoitusta.

Maps4News
Peräänajo tapahtui bussipysäkillä Vuoreksen koulun kohdalla Tampereella.

Peräänajo tapahtui bussipysäkillä Vuoreksen koulun kohdalla Tampereella.

Tilannehuoneen mukaan useita linja-autoja on torstaina suistunut tieltä eri puolilla Suomea. Linja-auto-onnettomuuksia on aamun aikana tapahtunut muun muassa Heinolassa, missä koululaisia kuljettanut linja-auto suistui tieltä. Myös Alavudella, Orimattilassa ja Alajärvellä linja-autot ovat liukastelleet ojaan. Aamun ojaan ajoissa ei ole sattunut henkilövahinkoja.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Siinä se tuli taas veromaksajille maksettavaa. Siitä saa mitä tilaa, siis säästetään kunnossapidossa ja yleensä missä vaan. Ollaan liikelaitoksia ja tehdään hyvää tulosta…? Mut se vain ei aina toimi , se on nähty. Homma lipee ja lipsuu sekä on holtitonta hallinnon hoitoa laitosten hallituksissa. Kokouspalkkiot maistuvat hyviltä, mutta kun tulee vasuukysymykset teen ollaan haluttomia jopa tietämättömiä asian suhteen, Näin se vain on ja menee!

  • ProVuores

    Vuoreksen katuja huolletaan muutenkin todella heikosti. Ei taideta vielä Tampereella ymmärtävän että Vuoreksessa asuu lähes 4000 asukasta. Vuoreksen puistokatu on alueen pääkatu ja se on todella huonossa kunnossa usein. Eilen yksi ulosajo ja toinen onettomuus lähellä, kun rekka luisui lumivallista vastaantulijoiden kaistalle. Onneksi ei sattunut silloin tulemaan autoa vastaan. Tampere voisi vähän skarpata Vuoreksen katujen hoidon suhteen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio