Rikos

Syyte: Kaksi miestä tunkeutui asuntoon lääkevarkaisiin Tampereen Jankassa – Maassa makaavaa perheenisää puukotettiin pienten lasten läsnä ollessa

Tampereen Jankan puukotusta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii molemmille epäillyille ehdotonta vankeusrangaistusta.

Katarina Sällylä
Syyte: Kaksi miestä tunkeutui asuntoon lääkevarkaisiin Tampereen Jankassa – Maassa makaavaa perheenisää puukotettiin pienten lasten läsnä ollessa

Tässä kerrostalossa puukotus tapahtui.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Tampereen Jankassa marraskuun alussa tapahtunutta puukotusta käsiteltiin perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kaksi miestä tunkeutui sunnuntaiaamuna Jankassa sijaitsevaan kerrostaloasuntoon tarkoituksenaan varastaa lääkkeitä. Toinen epäillyistä tunsi asunnossa asuvan vuonna 1979 syntyneen miehen entuudestaan.

Kun asukas yritti tehdä vastarintaa, nuorempi miehistä puukotti häntä teräaseella. Ainakin yksi isku osui vaarallisesti uhria ylävartaloon.

Tapahtumahetkellä asunnossa olivat myös uhrin 3- ja 8-vuotiaat lapset, jotka eivät kuitenkaan loukkaantuneet tilanteessa.

Vuonna 1990 syntynyttä miestä syytetään tapon yrityksestä, ja toista vuonna 1978 syntynyttä miestä avunannosta tapon yritykseen. Molemmille luettiin syytteet myös törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Molemmat epäillyt olivat rikoksentekohetkellä huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Katso videolta, miltä kerrostalon rappukäytävässä näytti puukotuksen jälkeen:

 

Uhri huijattiin avaamaan ovi

Syyttäjän mukaan miehet saapuivat sunnuntaiaamuna uhrin ovelle teräaseet mukanaan tarkoituksenaan varastaa lääkkeitä. He soittivat asunnon ovikelloa ja väittivät olevansa puhelinlaitoksen edustajia, jolloin uhri erehtyi avaamaan oven.

Miehet rynnivät sisään asuntoon, eivätkä asukkaan pyynnöstä huolimatta suostuneet poistumaan. Vuonna 1990 syntynyt mies lähti kohti makuuhuonetta, jossa lapset olivat.

Kun asukas yritti estää miestä, tämä löi asukasta muutaman kerran nyrkillä pään alueelle. Syyttäjän mukaan uhri kaatui eteisen lattialle, jolloin mies löi maassa makaava puolustuskyvytöntä vielä teräaseella vasemman lavan seutuun.

Haava oli hengenvaarallinen, sillä se suuntautui kohti sydäntä. Uhrin 8-vuotias lapsi oli tapahtumahetkellä toisessa huoneessa ja hälytti apua.

Puukotuksen jälkeen epäilty pakeni asunnosta. Samaan aikaan rikoskumppani, vuonna 1978 syntynyt mies etsi lääkkeitä keittiön kaapeista.

Kun mies tuli keittiöstä lääkkeet mukanaan, uhri yritti syyttäjän mukaan estää miestä poistumasta tarttumalla tätä kiinni vaatteista. Tilanne eteni painiksi, ja mies otti teräaseen esiin.

Paini siirtyi porraskäytävään, jossa uhri kaatui selkä edellä seinään, ja epäilty pääsi pakenemaan. Mies piilotti varastetut lääkkeet läheiseen roskakatokseen tarkoituksenaan noutaa ne myöhemmin.

Katarina Sällylä
Kamppailua käytiin myös porraskäytävässä.

Kamppailua käytiin myös porraskäytävässä.

Teräasetta ei löydetty

Miehet ehtivät poistua paikalta ennen poliisin tuloa, mutta lyhyen etsinnän jälkeen molemmat löydettiin ja otettiin kiinni. Vuonna 1990 syntynyt mies oli hävittänyt teräaseen pakomatkansa aikana, eikä sitä löydetty. Toisen miehen teräase päätyi poliisin haltuun.

Vaikka epäillyt eivät vahingoittaneet asunnossa olleita lapsia fyysisesti, syyttäjä katsoi miesten syyllistyneen myös pahoinpitelyyn, sillä lapsille aiheutui tilanteesta pelkotiloja ja henkistä kärsimystä.

Syyttäjä vaatii molemmille miehille ehdotonta vankeusrangaistusta. Asiassa annetaan tuomio myöhemmin.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Da-De

    Tuskin saavat muuta kun ehdollista ja sehän ei ole mitään suomessa On noita roistoja niin paljon ettei riittäis vankilat jos saisivat kunnon tuomion rikoksistaan Eikös venäjän puolella ole se vanha vankila ostettais sieltä palveluja Taitais rikollistenkin mieli muuttua kun siellä olisivat vähän aikaa menis tappeluhalut

  • Nimetön

    Sitten on kumma jos tuollaisesta ei tuomita vankeutta ja oikein kunnolla. Lasten läsnäolo vielä lisäsi teon raakuutta ja astalon käyttö heidän isäänsä kohtaan saattaa muodostua heidän elinikäiseksi painajaiseksekseen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio