Kaksi miestä karkasi samalta poliisiasemalta – Toinen tuli heti takaisin, toista epäillään kymmenestä rikoksesta

Arkisto
Kaksi miestä karkasi samalta poliisiasemalta – Toinen tuli heti takaisin, toista epäillään kymmenestä rikoksesta
Mikko LindroosJämsä

Lokakuussa Jämsän poliisiasemalla noin viikon sisällä tapahtuneet karkaamiset etenevät syyteharkintaan. Kahdesta tapauksesta ensimmäinen on jo syyteharkinnassa, toinen etenee syyteharkintaan lähiaikoina.

Jämsäläinen vuonna 1997 syntynyt mies pakeni Jämsän poliisin tiloista niin sanotusta sumpusta aamuyöllä 9. lokakuuta. Hän onnistui avaamaan tilan lukituksen ja poistui poliisiasemalta. Miestä etsittiin, tuloksetta. Mies tuli itse myöhemmin iltapäivällä takaisin poliisiasemalle.

Toinen vangin karkaaminen tapahtui 18.–19. lokakuuta välisenä yönä. Pidätettynä Jämsän poliisivankilassa ollut 34-vuotias ulkopaikkakuntalainen mies karkasi kiinniotettujen tilasta. Poliisi sai miehen kiinni 19. lokakuuta kello 18.30 Jämsän keskustassa. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Miestä epäillään useista rikoksista Jämsän alueen lisäksi Lounais-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Jämsässä hänen epäillään syyllistyneen 16.–19. lokakuuta välisenä aikana kaikkiaan kymmeneen rikokseen. Niiden joukossa on muun muassa väkivaltarikoksia ja omaisuusrikoksia. Poliisi otti etsintäkuulutetun miehen kiinni Jämsässä 18. lokakuuta ja hän oli pidätettynä Jämsän poliisivankilassa, kunnes seuraavana yönä karkasi. Poliisi ei kommentoi karkaamisen yksityiskohtia.

"Laiminlyöntejä ei ole havaittu"

Jämsän poliisiasemalla sattui lyhyen ajan sisällä kaksi vangin karkaamista. Tapauksia on selvitelty.

–Mitään laiminlyöntejä ei ole aihetta epäillä. Se, että tapauksia sattui lyhyellä aikavälillä kaksi, on sattumaa, ja kyseessä on ollut kaksi yksittäistapausta, joissa kummassakin henkilöt ovat onnistuneet omalla toiminnallaan karkaamaan. Mitään erityistä huolta esimerkiksi tilojen kunnosta ei ole selvittelyissä tullut esiin, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kommentoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio