Pirkanmaa

Kaksi autoa ja kaksi hirveä kolaroivat Sastamalassa

Kiima, muutto talvilaitumille ja metsästys saavat hirvet liikkeelle tähän vuodenaikaan.

Kaksi autoa ja kaksi hirveä kolaroivat Sastamalassa
Vesa LaitinenAamulehti

Porintiellä Sastamalassa tapahtui perjantai-iltana hirvikolari. Tapahtumapaikka sijaitsee aivan Kokemäen rajan tuntumassa. Onnettomuudessa olivat osallisina kaksi ajoneuvoa ja kaksi hirveä.

Alustavan tiedon mukaan tilanteessa on vältytty vakavilta henkilövahingoilta.

Kiima, muutto ja metsästys lisäävät hirvieläinten liikkuvuutta syksyisin, joten autoilijoiden on nyt syytä olla tarkkana. Suurin vaara törmätä eläimeen on parin tunnin ajan ennen ja jälkeen auringonlaskun ja -nousun. Sumuisella tai sateisella säällä eläinten havaitseminen on entistä vaikeampaa. Ajonopeus kannattaa pitää sellaisena, että eläinten tullessa tielle reagointiin jää aikaa.

Hirvieläinten liikkumista lisää kiima-aika, joka on hirvillä syys-lokakuussa ja peuroilla myöhemmin loppusyksyllä. Lisäksi hirvet kulkevat luontaisesti talvilaitumille. Hirvivaroitusmerkki kertoo, että alueella on erityinen riski törmätä hirvieläimeen. Useita eläimiä voi liikkua yhdessä, ja tien jo ylittäneen eläimen perässä saattaa tulla vielä muita.

Hirvieläinonnettomuudesta täytyy aina ilmoittaa hätäkeskuksen 112 numeroon. Helpointa se on puhelimeen ladattavalla 112 Suomi -mobiilisovelluksella. Autossa kannattaa pitää riistaonnettomuusmerkkiä, jossa on toimintaohjeet suurriistakolarien varalle. Merkin voi tulostaa Suomen riistakeskuksen verkkosivuilta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio