Kadonnutta opiskelijaa etsitään nyt laajemmalta alueelta: "Oranssit kengät ovat hyvä tuntomerkki"

Heli Keskinen
Kadonnutta opiskelijaa etsitään nyt laajemmalta alueelta: "Oranssit kengät ovat hyvä tuntomerkki"

Kadonnutta on etsitty Lotilanjärven ympäristön metsistä ja rantavesistä. Tänään tiistaina etsintöjä on ulotettu myös järven toiselle puolelle.

Heli KeskinenValkeakoski

Kadonneen Cong Hau Doanin etsinnät jatkuvat tänään tiistaina poliisin voimin. Vietnamilainen Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken yksikön opiskelija on ollut kadoksissa lauantaista 25. marraskuuta saakka.

-
Kadonnut Chong Hau Doan on 21-vuotias. Hän poistui kotoaan puolitoista viikkoa sitten.

Kadonnut Chong Hau Doan on 21-vuotias. Hän poistui kotoaan puolitoista viikkoa sitten.

Vanhempi konstaapeli Tero Mettälä Valkeakosken poliisista, jatketaanko opiskelijan etsintöjä tänään?

–Etsimme tänään tiistaina Doania poliisivoimin hieman laajemmalta alueelta kuin aikaisemmin. Olemme parhaillaan (kello 11 aamupäivällä) täällä Lotilanjärven toisella puolella tarkastamassa metsäalueita ja rantoja.

Tuleeko Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa mukaan etsintöihin?

–Koordinoimme tänään valmiiksi Vapepan työskentelyä. On helpompaa, että Vapepan etsinnät on koordinoitu valmiiksi ennen aloittamista. Suunnittelemme esimerkiksi valmiiksi, mitä alueita sillä porukalla on hyvä käydä läpi.

Ovatko valkeakoskelaiset osallistuneet etsintöihin?

–Kyllä he ovat varmasti ainakin pitäneet silmänsä auki. Doanin jalassa olleet oranssit kengät ovat hyvä tuntomerkki. Niiden luulisi näkyvän maastossa hyvin.

Kuinka todennäköisenä pidät, että Doan löytyy vielä elossa?

–Kyllä se aika epätodennäköistä on. Hänestä ei ole tehty mitään havaintoja puoleentoista viikkoon, eikä hänen ystävänsä tai perheensä ole kuullut hänestä mitään. Kännykkäkin on pois päältä.

Onko matkapuhelimen viimeisiä sijaintitietoja jo selvitetty?

–Selvitystä varten tarvitaan käräjäoikeuden lupa, joten sen tekeminen hiukan kestää. Tarkoituksena on pian selvittää, mihin tukiasemaan hänen puhelimensa on ollut viimeisen kerran yhteydessä.

Onko tapaukseen tullut vihjeitä?

–Ei. Se voi johtua siitä, että tapauksesta on jo sen verran kauan aikaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Heli Keskinen
Kadonnut asui Lempääläntien varrella sijaitsevissa Pistetaloissa.

Kadonnut asui Lempääläntien varrella sijaitsevissa Pistetaloissa.

Poistui kotoaan yöllä

Vietnamilainen 21-vuotias Cong Hau Doan poistui kotoaan Lempääläntien varren Pistetalosta yöllä puolitoista viikkoa sitten lauantaina 25. marraskuuta.

Hänestä ei ole sen jälkeen havaintoja. Doan on ollut viimeisen kerran yhteydessä äitiinsä katoamispäivänään. Hänen Suomessa asuva veljensä ei ole myöskään kuullut Doanista.

Doan opiskelee 4. vuotta sähkö- ja automaatiotekniikkaa kansainvälisellä linjalla Hamkin Valkeakosken yksikössä. Linjan koulutuspäällikkö Antti Aimo kertoo, että opettajat tekivät nuoresta katoamisilmoituksen viime torstaina.

Poliisin tiedon mukaan kadonnut nuori on syrjäänvetäytyvä ja hieman erakkomainen. Hän puhuu suomea hyvin vähän. Poistuessaan asunnoltaan hänellä oli jalassaan oranssit Niken tossut.

Kaikki mahdolliset havainnot kadonneesta toivotaan virka-aikana Valkeakosken poliisin numeroon 0295 445877. Akuuteissa tapauksissa voi soittaa myös suoraan hätänumeroon 112.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • "Ihmettelen"

    Suomessa virkavallan kiireet ovat hyvin hitaita. Kaikkihan ymmärtävät, että mitä pikimmiten aloitetaan tehoetsintä sitä parempia tuloksia saadaan. On tavatonta, että poliisi ei yli puolentoista viikon aikana ole hankkinut teletunnistetietoja ja vitkuttelee edelleen puhumalla oikeudenpäätöksestä.
    Poliisien ja muiden etsijöiden pitäisi ajatella miltä tuntuisi, jos joku oma läheinen katoaisi selittämättömästi ja tehdä työnsä sen mukaisesti.
    Itä-Uudellamaalla kadonnut Riinakin annettiin jätettiin etsimättä heti tuoreeltaan, vaikka siskolta saatiin hälyttävää tietoa. Riina oli joutunut huonon miehen seuraan. Miehellä oli ase ja poltetun auton luota kuultiin ampumista. Lisäksi poltetusta autosta löytyi Riinan puhelin. Eikö tämä kerro poliisille mitään tämän kyseisen miehen osuudesta Riinan katoamiseen? Äijä oli pidätettynä, Miksi häntä ei pistetty koville ja selvitetty mitä Riinalle todella tapahtui?
    Poliisi heräsi vasta, kun on kulunut vuosi Riinan katoamisesta. Tämä ei voi olla oikea tapa toimia näissä surullisissa katoamisissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio