Politiikka

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jää sairauslomalle – "Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan"

Vihreiden puheenjohtajien tehtäviä hoitavat Aallon sairausloman ajan varapuheenjohtajat.

Joel Maisalmi / Aamulehden arkisto
Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jää sairauslomalle – "Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan"

Touko Aalto jää sairauslomalle.

Tatu Airo, Anna KilponenAamulehti

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto jää tästä päivästä alkaen lääkärin määräämälle sairauslomalle uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi. Asiasta tiedottaa vihreät.

Vihreät kertoo, että Aalto ilmoittaa myöhemmin paluusta töihin syysistuntokauden aikana.

–Olen tänään ilmoittanut jääväni lääkärin määräyksestä sairauslomalle. Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan. Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti. Kukaan meistä ei veny loputtomiin, vaikka kuinka yrittäisi. Kenenkään, ei myöskään poliitikon, pidä vaarantaa terveyttään työn takia, Aalto kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Aalto ei kuitenkaan aio vielä antaa asiasta lausuntoja medialle.

–Haluan keskittyä lepäämään, jotta voin luotsata joukkuettani kohti vaaleja täysillä akuilla. Nyt on aika opetella olemaan armollinen itseä kohtaan ja pitämään huolta omasta jaksamisesta. Vain siten voin olla hyödyksi muille. Ilmoitan myöhemmin töihinpaluuni aikataulusta, Aalto jatkoi.

Varapuheenjohtajat ruoriin

Vihreiden puheenjohtajien tehtäviä hoitavat Aallon sairausloman ajan varapuheenjohtajat. He ovat Helsingin kaupunginvaltuutettu, köyhyystutkija Maria Ohisalo, kansanedustaja Hanna Halmeenpää sekä mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu, nuorisotutkija Veli Liikanen.

Vihreiden päivänpoliittista toimintaa ohjaa normaaliin tapaan vihreiden eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Puoluesihteeri: Aikaa lepoon

Puoluesihteeri Lasse Miettinen ei lähde spekuloimaan sitä, liittyykö Touko Aallon sairausloma viime aikojen ikävästä julkisuudesta ja spekuloinnista, onko Aalto riittävän vahva puheenjohtaja.

–Uupumus ja jaksamisen rajojen ylittäminen rakentuu pitkäkestoisesta kuormituksesta. Kun johtavassa asemassa oleva ihminen uskalsi tehdä välttämättömän päätöksen ja tunnistaa tilanteensa ja hakea apua, uskon, että hän myös pystyy kokoamaan voimansa ja palaamaan täydessä iskussa viemään puolueen ensi kevään vaaleihin, Miettinen sanoo.

Miettisen mukaan puolue haluaa antaa Aallolle aikaa lepoon "niin kauan kuin lääkäri on ohjeistanut".

Hän vakuuttaa, että kevään vaaleihin valmistautuminen ei puheenjohtajan sairastumisesta huolimatta ole vaarassa.

–Toukon linjahan on ollut koko ajan se, että tämä ei ole yhdestä ihmisestä kiinni, vaan toimimme joukkueena, leveällä kärjellä.

Vaaleihin valmistautuminen jatkuu

Eduskuntaryhmä jatkaa Miettisen mukaan Krista Mikkosen johdolla normaalisti työtään ja puolue jatkaa "hallituksen haastamista ympäristön, koulutuksen ja tasa-arvon asioissa".

–Mikään ei pysähdy, mikään ei keskeydy. Valmistautuminen ensi kevään vaaleihin jatkuu täysillä. Se on se, mitä Touko haluaa, että tehdään.

Puoluesihteeri vakuuttaa, että puheenjohtajalla on yhä puolueen tuki takanaan, kuten viime aikojen uutisoinnista on nähty.

Päivitys 13.9.2018 klo 18:20: Juttuun päivitetty puoluesihteerin kommentit


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Terveisiä Tampereen kaupungilta

    Juokseeko palkka kuitenkin?
    Nimittäin uupumus ei ole sairaus ja siksi se ei ole peruste olla pois työstä, vaikka lääkäri olisikin määrännyt sairausloman.

  • MJS

    Olisiko tässä nyt opetus kaikille puolueille – myös vihreille – että poliittisten vastustajien media- ja somevetoiset myllytykset ja jahdit tuottavat tällaisia lopputuloksia. Kohuja ja julkisia lynkkauksia on nähty myös vihreiden masinoimina.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio