Tampere

Taysin teho-osastolla kosteusvaurio – joudutaan siirtämään toiseen paikkaan

Teho-osaston kymmenen hoitopaikkaa siirretään tilapäisesti E-rakennukseen munuaiskeskuksen ja infektio-osaston tiloihin. Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat dialyysipotilaiden hoitopaikkoihin ja -aikoihin.

Jukka Ritola
Taysin teho-osastolla kosteusvaurio – joudutaan siirtämään toiseen paikkaan

Taysin teho-osasto siirtyy toiseen paikkaan kosteusvaurion takia.

Tatu AiroAamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan teho-osaston A-osassa on todettu viemärivuodosta johtuvia kosteusvaurioita. Asiasta tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Teho-osaston kymmenen hoitopaikkaa siirretään tilapäisesti E-rakennukseen munuaiskeskuksen ja infektio-osaston tiloihin.

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat dialyysipotilaiden hoitopaikkoihin ja -aikoihin.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että syksyn aikana keskussairaalan viidennessä kerroksessa on jo korjattu yhtä kolmen hengen tehopotilashuonetta, jonka vaurioista saatiin tieto aiemmin tänä vuonna. Vuodenvaihteessa tehtyjen lisätutkimusten perusteella selvisi, että viemärivuodosta johtuva kosteusvaurio on oletettua laajempi. Vaurioita on todettu edelleen kahdessa muussa huoneessa.

Korjausten aikana teho-osaston toimintaa ei voida jatkaa tiloissa. Tehostetun valvonnan hoitoa voidaan kuitenkin jatkaa entisissä tiloissa eli keskussairaalan B-osan viidennessä kerroksessa kahdeksalla potilaspaikalla. Niissä hoidetaan myös tilanteen vaatiessa tehopotilaita.

Siirto E-rakennukseen tehdään, koska siellä on dialyysikoneiden ansiosta toiminnan edellyttämä sähköjärjestelmä. Teho-osastolla pitää olla käytössään varavoima ja riittävästi suojattuja pistokkeita. Tällaista varustusta ei ole tavallisella vuodeosastolla tai vuodeosastovalvonnassa.

Järjestely aiheuttaa muutoksia dialyysipotilaiden hoitohuoneisiin ja hoitoaikoihin. Muun muassa osa hemodialyysipotilaista joutuu vaihtamaan hoitohuonetta ja vakituisia hoitovuorojaan.

Poikkeusjärjestelyt kestävät tämänhetkisen tiedon perusteella kevään ajan. Sairaanhoitopiirin tavoitteena on, että teho-osasto siirtyy toukokuussa sydänsairaalalta vapautuviin tiloihin.


Lue myös nämä


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Hyvät henkilökunnan jäsenet esim. Pitkäniemessä. Työnantajalla on velvollisuus hoitaa työolot kuntoon. Jos työsuojelu / työterveys / johto yms tahot eivät suorita tarvittavia korjauksia niin silloin vastuun kantavat he ja siitä voi reklamoida. Ymmärtäkää, että Teillä on oikeus lainpuitteissa työoloihin josta ei aiheudu jatkuvaa haittaa. Tämä on selvästi paha imagohaitta PSHP:lle ja varmasti vaikuttaa negatiivisesti esim. rekrytointiin.

  • Nimetön

    Sama ongelma huonokuntoisssa rakennuksissa Pitkäniemen psykiatrian puolella. Sisäilma aivan kauheaa osastoilla ja joitain tiloja ei potilaat ja henkilökunta edes suostu enää käyttämään kun oireet niin pahoja. Ketään ei kiinnosta, ei johtoa, ei luottamusmiestä ei työsuojeluvaltuutettua. T. Omaisena asiasta huolestunut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio