Pirkanmaa

Pälkäneen Puulevy kärsi merkittävät vahingot rajussa tulipalossa, joka syttyi jo aiemmin kärähtäneestä höylästä – Kuvat näyttävät mittavan pelastusoperaation

Sammutustyöt saatiin päätökseen hieman puolenyön jälkeen maanantain puolella, mutta jälkiraivausta tehtiin vielä läpi yön.

Emil Bobyrev
Pälkäneen Puulevy kärsi merkittävät vahingot rajussa tulipalossa, joka syttyi jo aiemmin kärähtäneestä höylästä – Kuvat näyttävät mittavan pelastusoperaation

Hälytys Pälkäneen Onkaalantielle annettiin luokituksella keskisuuri, mutta se muuttui suureksi.

Timo Ylihärsilä, Mikko Pulliainen, Jenna Keto-TokoiPälkäne

Pälkäneen Onkkaalantiellä sijaitsevan Pälkäneen Puulevy Oy:n tulipalo lähti höylästä, joka oli kärähtänyt jo aiemmin päivällä.

Pälkäneen Puulevy Oy:n 1500 neliön hallista paloi 600 neliön osa. Säästyvän osan pinta-ala on pelastuslaitoksen mukaan noin 900 neliötä. Palomestari Heikki Havukainen arvioi, että aineelliset vahingot ja taloudelliset menetykset ovat suuret.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen sunnuntaina kello 18.23. Hälytys annettiin luokituksella keskisuuri, mutta se muuttui suureksi.

Paikalla oli runsaasti kalustoa: kahdeksan sammutusautoa ja yhtä monta säilytysautoa sekä kaksi nostinlava-autoa. henkilövahinkoja palossa ei ollut tullut. Pelastajia oli kaikkiaan noin 50.

Tulipalo keräsi Pälkäneellä runsaasti yleisöä:

 

Päivystävän palomestari Heikki Havukainen kertoi hiukan ennen iltayhdeksää sunnuntaina, että tuolloin menossa olivat raivaustyöt. Palo oli saatu rajattua toiseen päätyyn.

–Olemme täällä myöhään yöhön, Havukainen sanoi tuolloin.

Havukainen kertoo, että hallissa oli tehty ennen syttymistä puutöitä ja palo oli ilmeisesti saanut alkunsa niihin käytetystä höylästä.

–Kävi ilmi, että höylä oli kärähtänyt aiemmin jo päivällä. Paikalla ollut työntekijä oli sammuttanut sen niin huolellisesti kuin pystyi. Illalla palo alkoi kuitenkin höylästä uudestaan, Havukainen kertoi.

Sammutustyöt saatiin päätökseen hieman puolenyön jälkeen maanantain puolella, mutta jälkiraivausta tehtiin vielä läpi yön. Pelastuslaitos arvioi yöllä, että rakennus luovutetaan omistajan vastuulle noin kello yhdeksältä maanantaiaamuna.

Yritystietojen mukaan Pälkäneen Puulevy Oy on vuonna 1995 perustettu pk-yritys.

Emil Bobyrev
Emil Bobyrev
Emil Bobyrev
maps4news

Päivitetty 10.9. kello 6.22: Päivitetty tiedot raivaustöiden etenemisestä ja siitä, että halli on saatu sammumaan.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • siivooja

    Kannattaisi varmaan panostaa välillä myös niiden laitteiden puhdistamiseen/siivoamiseen,mutta nykyisessä kilpailuyhteiskunnassa se jää harvoin tekemättä koska sehän on kaikki tappiollista työtä ja aatellaan vaan että kyllä sen joku sit joskus putsaa…

  • jarppa

    Vepari, mitä on palopelastajat? Pelastavat palon sammuttamiselta vai?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio