Rekan perävaunu kaatui tielle Tampereen Annalassa: Nosto-operaatio kesti tunteja, liikenne ohjattiin kiertotielle

Perävaunu kaatui tielle ja sulki liikenteen Juvankadulla Tampereen Annalassa. Vaunun nostaminen ja sen kyydissä olleiden konttien pois vieminen kesti kaikkiaan noin 4 tuntia, jolloin katu oli suljettu liikenteeltä.

Emil Bobyrev
Rekan perävaunu kaatui tielle Tampereen Annalassa: Nosto-operaatio kesti tunteja, liikenne ohjattiin kiertotielle

Yhdistelmäajoneuvon perävaunu on kaatunut Tampereen Annalassa.

Minna Ala-Heikkilä, Emilia Tykki, Essi LehtoAamulehti

Yhdistelmäajoneuvon perävaunu kaatui kyljelleen Tampereen Annalassa torstaina noin kello 14. Ajoneuvo oli liikkeellä Juvankadun ja Hikivuorenkadun risteyksessä. Jumiin jäänyt perävaunu häiritsi liikennettä Juvankadulla.

Tältä onnettomuuspaikalla näytti, katso video:

 

Liikenne pääsi ensin kulkemaan onnettomuuspaikan ohi vuorotellen kummastakin suunnasta, mutta kun pelastustyöntekijät saapuivat paikalle, he sulkivat Juvankadun liikenteeltä raivaustöiden ajaksi. Liikenne ohjattiin kulkemaan Ruskontien kautta.

Jarkko Kyllästinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta sanoo, että vaunu oli siksi hankala nostettava. Paikalle tuotiin kaksi nosturia, jotta vaunua saatettiin nostaa samanaikaisesti kummastakin päästä.

Kyllästisen mukaan kukaan ei loukkaantunut perävaunun kaatuessa: ei kuljettaja eivätkä muut tiellä liikkujat.

–Vetoautolle ei tapahtunut mitään.

Koska perävaunu vaurioitui onnettomuudessa, sen kyydissä olleet kaksi konttia irrotettiin ja nostettiin pois vaunusta. Ne jäivät kadulle odottamaan jatkokuljetusta. Konteissa on energiajätettä.

Alkuperäisen arvion mukaan tilanteen piti olla ohi kello 16:ta mennessä. Raivaustyöt kestivät kuitenkin iltakuuteen, jolloin Juvankatu aukesi jälleen liikenteelle.

–Yrittäjä, jonka auto oli, haki kontit kahdella kertaa, ensin toisen ja sitten toisen, Kyllästinen sanoo.

Yksi liikennemerkki vääntyi hieman perävaunun osuttua siihen.

Kyllästinen arvelee onnettomuuden johtuvan kuljettajan ajovirheestä.

–Vetoauto on siististi pystyssä, mutta peräkärry on kyljellään.

Emil Bobyrev
Juvankadulle kaatuneen yhdistelmäajoneuvon vuoksi liikenne joudutaan ohjaamaan Ruskontien kautta ainakin iltapäivän ajan.

Juvankadulle kaatuneen yhdistelmäajoneuvon vuoksi liikenne joudutaan ohjaamaan Ruskontien kautta ainakin iltapäivän ajan.


Kommentit (16)

  • LauriVaari

    Näiden raskaiden yhdistelmien nopeudet ovat usein jopa 95 km/h luokkaa, eli rajoittimia on hieman ”viilattu”, tai kuski saattaa olla väsynyt ym. Ylipäätään täysperävaunu on riskaapeli viritys, puoliperävaunu pysyy paremmin hanskassa.

  • Ihmettelijä

    Rajoitinta vastaan taajamassa/asuinalueiden läpi? Eli reilu 80 km/h. Aika kovaa on kuski saanut mennä. Järki hoi, älä jätä 😀

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio