Tampere

Omakotitalon piharakennus roihusi täydellä liekillä Viinikankadulla Tampereella, raju palo eteni nopeasti ja sai alkunsa tulitöistä

Raju tulipalo sai alkunsa tulitöistä. Palo eteni todella nopeasti rakennuksen kattorakenteisiin.

Lukijan kuva
Omakotitalon piharakennus roihusi täydellä liekillä Viinikankadulla Tampereella, raju palo eteni nopeasti ja sai alkunsa tulitöistä

Liekit nousevat korkeina piharakennuksesta Viinikankadulla Tampereella.

Saara TunturiAamulehti

Viinikankadulla Tampereella sijaitsevan omakotitalon piharakennus syttyi palamaan torstai-iltana ennen kymmentä. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle kello 21.44.

Hälytys tuli pelastuslaitokselle keskisuurena tulipalona.

Lukijan kuva
Paikalla on myös poliiseita.

Paikalla on myös poliiseita.

Aamulehden paikalla oleva toimittaja Mika Lampi kertoo, että paikalla oli kello 22.30 aikaan ainakin kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä ja poliiseita.

–Savua tulee sisältä rakennuksesta, mutta liekit on saatu taltutettua. Palopelastajat menevät nosturilla sammuttamaan katon kautta. Tilanne alkaa rauhoittua, mutta katuosuus on suljettu, Lampi sanoo.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan tulipalo sai alkunsa piharakennuksessa tehdyistä tulitöistä. Pelastuslaitoksen mukaan syytä sille, miksi tuli pääsi leviämään, ei ole tiedossa. Tuli levisi todella nopeasti eikä alkusammutukseen ollut mahdollisuutta.

Pelastuslaitoksen jälkiraivaustyöt kestävät arviolta puoleen yöhön asti.

Mika Lampi / Aamulehti
Illan pimetessä pelastustyöt jatkuivat.

Illan pimetessä pelastustyöt jatkuivat.

Aamulehden lukija kertoi iltakymmenen aikaan, että paikalla oli nelisenkymmentä ihmistä katsomassa sammutustöitä. Hänen mukaansa ensin paikalle saapui poliisi ja muutamassa minuutissa pelastuslaitos. Liekit saatiin taltutettua muutamassa minuutissa, lukija kertoo.

Lammen mukaan palaneen piharakennuksen pihapiirissä on toinenkin rakennus, joka on suurempi. Niiden välissä on noin 20 metriä matkaa. Tulipalo ei levinnyt siihen. Päivystävä palomestari Risto Salonen kertoo, että palon leviämisvaaraa muihin rakennuksiin ei ollut.

Saara Tunturi / Maps4News

Kommentit (3)

 • Viisastelijatyyppi

  ”Tyypillisesti piharakennus ei….liirumlaarum”.
  Tarkoitatko, että huopakattokin pitäisi viedä Lempäälään laitettavaksi ja tuoda takaisin kokonaisena vasta kun se on jäähtynyt?

 • Nimetön

  Tyypillisesti piharakennus ei ole tulityöpaikaksi soveltuva. Toivon mukaan vakuutus ei katso läpi sormien, koska muut maksavat tämänkin vakuutusmaksujen muodossa.

  Toivottavasti sinulle ei tapahdu vahinkoa. En millään jaksaisi sitä maksaa.
  Vakuutus on vahinkoja varten.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio