Nato järjesti hätäistunnon Trumpin puolustusmenopuheiden takia

Joidenkin lähteiden mukaan Trump on uhannut jopa jättää Naton.

CHRISTIAN BRUNA
Nato järjesti hätäistunnon Trumpin puolustusmenopuheiden takia
Laura Peräsalo

Nato järjesti torstaina suljettujen ovien takana hätäistunnon Donald Trumpin puolustusmenopuheiden takia. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump käytti keskiviikkona Nato-kokouksessa poikkeuksellisen kovaa kieltä puolustusmenoista. Trumpin mielestä Nato-maiden tulisi kasvattaa huomattavasti puolustusmäärärahojaan.

Hätäkokous järjestettiin Reutersin mukaan ilman Georgiaa ja Ukrainaa.

Joidenkin lähteiden mukaan Trump on uhannut jopa jättää Naton, mutta Reutersille puhuneiden Nato-lähteiden mukaan se ei pidä paikkaansa.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    ”Meillekin on Natoa markkinoitu jollakin kuulemma ”turvatakuilla”. Sellaisia ei ole, sanoo mm. puolustusvoimien ex-komentaja Hägglund. Juuri näin. Peruskirjan 5. artiklassa ei mitään mainintaa ”turvatakuista”, siinä luvataan antaa jäsenille apua kriisitilanteessa. Avun antaja päättää itse avun laadusta, ei siis välttämättä edes aseapua. Ei Suomen ole syytä mennä mukaan tämmöiseen Nato-lupailuun.”

    Suomilaisilla päätäjillä on sisäänrakennettuna nuoleskelun ja pokkuroinin tarve, ajoittain kohde muuttuu mutta teot ovat samat.
    Tuo johtunee pitkästä historiastamme ensin Ruotsin ( 600 vuotta ) ja sitten Venäjän ( 100 vuotta) siirtomaana.

  • Tympiintynyt

    On taas tämä amerikkalainen koohottaja säätämässä. Eikö tuota voisi laittaa paluupostissa kotiinsa menemään?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio