Ihmisroskista puhunut keskustapoliitikko Riikka Moilanen jättää toimitusjohtajan työnsä

Oulun kaupunginvaltuuston Riikka Moilanen (kesk.) puhui maanantain kokouksessa ihmisroskista. Tiistaiaamuna ilmoitettiin, että hän ei jatka työssään Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajana.

VESA RANTA / KL
Ihmisroskista puhunut keskustapoliitikko Riikka Moilanen jättää toimitusjohtajan työnsä

Riikka Moilanen herätti pahennusta Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina nimittämällä syrjäytyneitä ihmisroskaksi.

Jussi SaarinenAamulehti

Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajana toiminut Riikka Moilanen ei jatka Pihlajalinnan palveluksessa tästä päivästä lähtien.

Pihlajalinna tiedotti asiasta tiistaina aamupäivällä.

Moilasen puhe Oulun kaupunginvaltuustossa maanantaina 10. syyskuuta ei vastaa Pihlajalinnan arvoja, Pihlajalinna tiedottaa. Yhtiön arvot ovat eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus.

–Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä, kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen tiedotteessa.

Moilanen herätti pahennusta Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina nimittämällä syrjäytyneitä ihmisroskaksi. Keskustalaiset irtisanoutuivat Moilasen puheista.

–Sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa, Aaltonen kommentoi.

–Keskustelimme Riikan kanssa asiasta sekä maanantai-iltana että tänä aamuna, ja päädyimme yhdessä siihen, että hän ei jatka tehtävissään Pihlajalinnassa.

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Pihlajalinnan strategisista hankkeista vastaava johtaja Juha Rautio, joka aloittaa tehtävässään heti.

Moilanen kommentoi asiaa maanantaina.

–Käytin sitä sanaa, koska aiemmin oli käyty keskustelua roskaamisesta ja katujen epäsiisteydestä. Käytin sanaa kerran vahingossa ja ajattelemattomasti, mutta jatkoin kyllä, että olen huolissani niistä ihmisistä, jotka ovat ottaneet Isokadun asumispaikaksi ja käyttävät runsaasti alkoholia ja huumeita. Tarkoitin sitä, että onko katu oikea paikka asua, hän sanoi Iltalehdelle.

Moilanen huomauttaa myös pyytäneensä kokouksessa myöhemmin anteeksi käyttämäänsä ilmaisua.

–Pyysin anteeksi puheenvuoroani.


Lue myös nämä


Kommentit (38)

  • Nimetön

    Pyysi anteeksi väärää sanamuotoa.. Uskon että hänen on täytynyt jo kauemmin olla tätä mieltä ja siksi se pullahti esiin. Kyllä tällainen on paljon vakavampaa kuin vain väärä sanavalinta; nyt paljastui sairas asenne. Hyi olkoon

  • Nimetön

    Nykyajan lääkäreillä ei tunnu olevan minkäänlaista eettistä kutsumusta. Vain raha ja valta kiinnostavat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio