Supersuosittu ravintola Sandro tulee Ratinaan Tampereelle

Helsingissä mainetta niittänyt ja kansainvälistäkin huomiota saanut ravintola Sandro avautuu Tampereelle, Ratinan kauppakeskukseen.

Joel Maisalmi
Supersuosittu ravintola Sandro tulee Ratinaan Tampereelle

Kasvisruokaa ravintola Sandron lounasbuffetissa Helsingissä.

Hanna HyvärinenAamulehti

Ravintolan puuhamiehinä on varsinainen dynaaminen duo Richard McCormick ja Ville Relander. Kaksikko on muutaman vuoden aikana luonut Helsinkiin Sandrojen lisäksi sellaiset ravintolat kuin The Cock, Holiday Bar ja Yes Yes Yes. Siinä sivussa on kirjoitettu keittokirjoja ja kurvailtu ruokarekalla ympäri Suomea.

–Olemme todella innoissamme Tampereen-avauksesta. Olemme jo jonkin aikaa unelmoineet Sandron tuomisesta Helsingin ulkopuolelle. Sitä on meiltä myös kyselty, kun olemme kierrelleet eri puolilla Suomea. Sitten kävi niin, että näimme tilat Ratinassa, emmekä voineet enää hillitä itseämme, McCormick ja Relander kertovat.

Ratinan ravintolakokonaisuus kattaa ravintolasalin, baarin ja terassin. Neliöitä tilassa on yhteensä noin 500, istumapaikkoja sisällä noin 100 ja terassilla lisää.

–Siitä tulee isompi kuin Helsingin Sandroista. Haluamme tehdä ravintolasta kokoontumispaikan, jonne ovat tervetulleita niin vauvat, äidit ja isoisät kuin koiratkin. Moninaisuus on Sandron arvo.

Toinen arvo on joustavuus. Sandro on erityisen suosittu erikoisruokavalioita noudattavien keskuudessa.

–Haluamme kääntää erikoisruokavaliot vahvuudeksi. Olemme alusta asti kuunnelleet vieraitamme ja muokannet tarjontaa sen mukaan. Ensimmäisessä, Kallioon avatussa, Sandrossa muutimme toiminta-ajatusta varmaan 5 tai 6 kertaa ensimmäisen vuoden aikana.

Viikonloppuisin brunssi

Ratinan Sandron on tarkoitus olla avoinna joka päivä lounaasta illalliseen. Viikonloppuisin se tarjoaa brunssia. Ravintola sijoittuu Ratinan Periskoopin pohjakerrokseen.

–Miljöö on aivan mahtava. Ravintolasta avautuu näköala Laukontorille ja Takon tehtaalle. Myös sisältä sisätila on loftmainen ja industrial-henkinen.

McCormikin ja Relanderin mukaan Tampere on nyt ravintolamaailman hot spot, kuuma kaupunki, jossa riittää potentiaalia ja kysyntää hyville ravintoloille. Kysymykseen siitä, onko Sandroa tarkoitus viedä lähitulevaisuudessa myös muihin kaupunkeihin, kaksikko vastaa näin:

–Sandro ei ole ketju eikä konseptiravintola, vaan jokainen Sandro on uniikki, ja ravintola kustomoidaan ympäristön mukaan. Keskitymme aina yhden ravintolan avaamiseen kerrallaan. Eihän se käy, että seurustellaan yhden tyttöystävän kanssa ja samalla katsellaan jo uutta. Toisaalta emme ehkä olisi hirveän yllättyneitä, jos vaikkapa ensi vuonna jonnekin avautuisi uusi Sandro.

Parhaillaan työn alla on työntekijöiden etsiminen Sandro ratinan esihenkilöiden tiimiin. McCormickin ja Relanderin lisäksi Sandron taustalla on ravintolayhtiö Royal Ravintolat.


Kommentit (11)

  • Nimetön

    ”Olen niin pettynyt ketjuravintoloihin, että toivotan Sandron lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle!”

    Eikö Royal -ravintolat ole ketju? Muuten hyvä juttu kyllä!

  • Nimetön

    Bra o bra o bra!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio